Röplabda

2022.09.06. 15:05

Bán Viktornak eddig tetszik, amit látott

Reméli, a DEAC ott lesz a legjobb hatban az alapszakaszt követően.

Forrás: Czinege Melinda

 Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a DEAC extraligás csapata egyéves szerződést kötött a 10-szeres magyar válogatott Bán Viktorral. A 24 éves liberó az előző idényben a Kistext gárdáját erősítette, ezt megelőzően pedig többek között a MAFC-ban és a Pénzügyőrben is megfordult. A játékos bő egy hete gyakorol új csapatával, mert előtte a magyar válogatottal Európai-bajnoki selejtezőket vívott. Erről, és az első benyomásairól kérdezte a Napló.

– Sajnos az Eb-selejtezők nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna – ismerte el a libero. – Jól kezdtünk a spanyolok ellen, de aztán sajnos a végére kicsit elfogytunk, több sérülés és betegség hátráltatott minket, ami az eredményesség rovására ment. Remélem, hogy a legjobbakkal edzve tudtam fejlődni. A válogatottal kapcsolatban az a legfőbb célom, hogy minél többet segítsek a nemzeti csapatnak – vázolta Koch Robert szövetségi kapitány alakulatával kapcsolatos terveit.

Bán Viktor bő egy hete edz a társaival, de azt már rögtön megállapította, hogy a DEAC három idegenlégiósa – Gustavo, Willian és az új szerzemény, a kubai Marlon Moret – igen magas szintet képviselnek a hazai mezőnyben, ami reméli, nagy hasznukra válhat. – Nyilván azért vannak itt, hogy jól teljesítsenek, és mi, akik mellettük vagyunk, ugyanúgy hozzuk a saját magunk szintjét. 

Tavaly kettő légiósa volt a gárdának, most három van, valamint én is érkeztem, szerintem ezzel stabilizáljuk a nyitásfogadást, valamint centerben is erősebbek lettünk. 

Remélem, hogy ez majd jó eredményt fog véghez vinni. Bizakodó vagyok az idei szezonnal kapcsolatban, szeretném, ha bejutnánk a legjobb hatba a bajnokságban – nyilatkozta.

A játékost arról is kérdeztük, hogy mi döntött a DEAC javára az új állomáshelye kiválasztásában. Elmondta, mindenképpen Magyarországon szeretett volna maradni, de nem Budapesten, mivel eddig csak a fővárosban játszott, úgyhogy ki akarta magát próbálni egy más közegben is. Igyekszik minél jobban megismerni a Debrecent, leginkább a belvárosban nézett körül, és eddig tetszik neki, amit látott. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában