Debreceni Egyetem

2022.09.21. 14:18

A DE is bekapcsolódik az Európai Sporthétbe

Idén is bekapcsolódhatnak a debreceni egyetemi polgárok a #BeActive eseményeibe. Az Európai Unió legnagyobb szabadidősport-programja szeptember 23-án, pénteken kezdődik. Hallgatók, oktatók, dolgozók is nevezhetnek, kilenc sportágban.

#BeActive mottóval hirdette meg az Európai Sporthetet az Európai Bizottság, a kezdeményezéssel az egész kontinensen népszerűsítik a sportot és a testmozgást. Cél, hogy az egész Európára kiterjedő kampányban egy héten keresztül minél többet mozogjanak, és ennek hatására az év további részében is minél aktívabb életet éljenek.

Az egyhetes programsorozat kiemelt fókusztémák – az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré épül. Ezen témákhoz kapcsolódva több ezer esemény zajlik szerte Európában a sporthét napjain.  

Idén szeptember 23-a és 30-a között tartják az Európai Sporthetet, amihez - ahogy 2016 óta már többször - most is csatlakozott a Debreceni Egyetem – olvasható az egyetem hírportálján. Nevezni mix röplabdában, sakkban, kispályás labdarúgásban, asztaliteniszben, 3x3 kosárlabdában, okos futásban és teniszben lehet. Ezeken túl lesz edzőtermi nyílt nap, Szilvásváradra pedig túranapot szerveznek az egyetemi polgároknak.

Forrás: unideb.hu

A debreceni események helyszínei az egyetemi sportlétesítmények, a nevezéseket folyamatosan fogadják a sportreg.unideb.hu oldalon. Bővebb információkat a www.facebook.com/unidebsport oldalon találnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában