Fotókkal, videóval

2022.08.27. 21:15

Csaknem fél kilométeren keresztül trükközött a debreceni freestyle-os

Keresztesi Róbert debreceni freestyle focista olyan rekord beállítására adta a fejét, amire még korábban senki más a világon.

Forrás: Tóth Imre

A sportoló egy saját szabályrendszert állított fel, ami a következő: labdával folyamatosan dekázva, maximum 3 érintésenként be kell mutatni egy „around the world”, azaz világkör elnevezésű trükköt, ráadásul mindezt nem egy helyben állva, hanem sétálás közben.

Forrás: Tóth Imre

A nagy pillanat szombat este jött el Hajdúszoboszlón, a megújuló Szent István Parkban, ahol Keresztesi Róbert elképesztő számokat produkált. Második próbálkozásra több mint 20 percen keresztül 464,6 métert tett meg, eközben 765 világkör trükköt csinált meg. A sportolót egy egész kis csapat követte kamerákkal, fényképezőgépekkel, illetve segítettek is neki tisztán tartani az utat, hiszen elég lehetett volna egy apróság is, hogy kibillentse őt a folyamatos koncentrációból. Robit azonban nem zavarták a nézelődők, sem az, hogy a tér burkolata közel sem olyan ideális, mintha egy tornateremben vagy egy focipályán lenne. A rekordbeállítás során fákat, oszlopokat kerülgetett a folyamatos trükközés közben olyan természetességgel, ahogy mások sétálgatnak egy kellemes szoboszlói nyárestén.

Forrás: Tóth Imre

Az attrakciót követően Keresztesi Róbert a Haonnak beszélt a rekordkísérletről. – Azért választottam a világkört, mert a freestyle foci gyakorlatai közül talán ezt ismerik a legtöbben, ez a legnépszerűbb. A számokat tekintve nagyjából ezekben gondolkodtam, amikor elterveztem ezt az egészet. Előzetesen sejtettem, hogy a park változatos burkolata majd némi problémát okozhat. Először egy csatornafedélnél megakadtam nagyjából 200 méter megtétele után. De úgy gondoltam, hogy nekifutok újra, mert éreztem még magamban az erőt – mondta.

Forrás: Tóth Imre

A freestyle-os elmondta, hogy ezzel a kezdeményezéssel a sportágára szerette volna felhívni a figyelmet. Helyszínként pedig azért Hajdúszoboszlót választotta, mert a városba már többször meghívták bemutatót tartani, és ezzel akarta meghálálni az eddigi támogatást, amit kapott.

Forrás: Tóth Imre

A helyszínen volt Sebestyén István, a Magyar Rekordok Regisztrátora is, aki folyamatosan figyelte Robit, hogy mindent a lefektetett szabályok szerint csinál-e. Emellett videó is készült a rekordkísérletről, és egy hitelesített eszközzel mérték a megtett távolságot. A szakember elárulta, hogy a fentebb említett számok még nem hitelesítettek, hiszen tüzetesen meg fogják nézni a felvételeket, és ha mindent rendben találnak, majd utána válnak hivatalossá az eredmények.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában