Ökölvívás

2022.05.14. 09:07

Nem sokon múlt Nagy Tímea győzelme

Nagy Tímea a világbajnokságon hozta a legjobb formáját, és majdnem legyőzte indiai klasszis ellenfelét.

Forrás: NS-archív

Hámori Luca remek győzelmét követően korábbi kétszeres Vb-bronzérmes, Nagy Tímea is bemutatkozott a női világbajnokságon. Az ötödik versenynapon Timi közel állt a bravúrhoz, a kétszeres Ázsia-bajnok, valamint tokiói negyeddöntős indiai Pooja Rani alaposan megizzadt a magyar versenyző ellen - olvasható a Magyar Ökölvívó Szakszövetség közösségi oldalán

Az IBA Kongresszus miatt egy sokkal rövidebb versenyprogramra került sor a női világbajnokság ötödik napján, csupán tizenkettő pár küzdelmei zajlottak a Basaksehir Arénában. Nagy Timi indiai ellenfele nem akárki a szakmában, tizenkét év rutinnal rendelkezik, és megannyi címet gyűjtött be, valamint a tokiói olimpián nemcsak résztvevő lehetett, de a legjobb nyolcig jutott.

A rutinos magyar versenyző nem volt könnyű ellenfél, Timi sokkal jobban mozgott lábon, mint bármelyik korábbi versenyén az elmúlt két évben, és nem csak felvette a tempót, de az első menetben diktálta is. Az indiai viszonozta a pofonokat, és döntetlen körüli menetet produkáltak, de minden pontozó Raninak adta az első felvonást 10:9-re.

A második menet nem sikeredett a legfényesebbre, kevés találat volt, de azt az indiai vitte be, így az utolsó etapra kevés esélye maradt a magyar harcosnak. Timi mindent beleadott, sokat ment előre, és a harmadik menetben többször eltalálta az elfáradó indiait, aki a tokiói olimpia óta most lépett először ringbe. Az utolsó menet nagy tempója nem volt elegendő a mérkőzés megfordításához, de Timi minden dicséretet megérdemel, mert a világbajnokságon bokszolt a legjobban, azaz remek volt a formaidőzítése.

– Az első menetben nem volt sok találat, úgy éreztem, Timi volt a pontosabb, de a pontozók 10:9-re az indiainak adták. A második menetben kicsit kiestünk a ritmusból, a középső rész nem sikerült a legjobban. A harmadik menet egyhangú volt nálam, és úgy gondolom, hogy inteni, valamint számolni kellett volna az indiaira. A bírók ezt másképp látták, így Rani jutott be a legjobb nyolc közé. Timi jól bokszolt most, sokkal jobban, mint a legutóbbi romániai tornán, látszott minden megmozdulásán, hogy győzni akar - nyilatkozta Seres Attila a női világbajnokság ötödik versenynapjáról.

A magyar csapat ötödik napi eredménye a női világbajnokságon

81kg, 8 közé jutásért:

Nagy Tímea – Pooja Rani (indiai) 0:5

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában