Labdarúgás

2022.04.29. 11:20

Vége a megye II. alapszakaszának, így megy tovább a bajnokság

A második és harmadik vonalban is csoportokba osztották be az együtteseket.

A feljutásért küzdhetnek az ebesiek (kékben) | Forrás: Napló-archív

Véget ért a Hajdú-Bihar megyei bajnokság másod- és harmadosztályának Északi, illetve Déli csoportjainak alapszakasza az elmúlt hétvégén. Mindössze a második vonalból az Esztár–Konyár találkozó maradt még hátra, amely múlt hétvégén félbeszakadt a 20. minutumban, 1–0-s vendégvezetésnél. Ezt a találkozót most szombaton pótolják majd be a felek. 

Lejátszották a mérkőzéseket 

A folytatás lebonyolításával kapcsolatban Csige László, az MLSZ Hajdú-Bihar megyei igazgatója nyilatkozott a Naplónak. – Az Északi, valamint a Déli bajnokságban is lejátszották az alapszakasz mérkőzéseit, így kialakultak a végeredmények. Úgy döntöttünk, hogy csoportokat hozunk létre, ezekbe rangsoroljuk a gárdákat, mindkét régió dobogósai kerültek az első hatosba. A negyedik, ötödik, hatodikként zárt alakulatok pedig a 7–12. pozícióért küzdhetnek tovább. Ez így megy végig a 19–21. helyért zajló mezőnyig, utóbbiban mindössze hárman szerepelnek, így közülük kerül ki a bennmaradó együttes. Minden gárda hozza magával azokat az eredményeket, amelyeket az alapszakaszban elért. Ez azt jelenti, hogy például a megyei II. osztály Déli csoportjában harmadikként záró Ebes viszi magával azokat az egységeket, amelyeket a második Létavértes és az első Bestrong elleni mérkőzéseken szereztek. Természetesen ezekkel a klubokkal már nem mérkőznek meg ismételten.

A rájátszás végén születik meg a bajnokság végeredménye, várhatóan júniusban. Két-két egyesület vált osztályt, ketten feljutnak, ketten pedig kiesnek

– mondta el az igazgató. 

Csige László arra is kitért, hogy a hétvégén félbeszakadt Esztár–Konyár összecsapásnak mi lesz a sorsa. – Szombaton pótolják 16 óra 30 perctől a mérkőzést, újrajátsszák a bajnokit 0–0-ról. E két együttesnek ráadásul igazán fontos az egymás elleni meccs, hiszen a Konyár a hatodik az alapszakaszban, míg az Esztár a hetedik pozícióban tanyázik. Amennyiben hazai siker születik, akkor helyet cserélnek a táblázaton a felek, viszont ha döntetlen vagy vendéggyőzelemmel ér véget a találkozó, akkor a konyáriak zárják hatodikként az első felvonást. Ez azért lényeges kérdés, mert az egyik fél a 7–12. pozícióért folytathatja a sorozatot, míg a másik a 13–18. helyért szállhat versenybe – mutatott rá a szakember. 

A megye II. és megye III.-as bajnoki rájátszás szombaton délután rajtol mindkét ligában.

Arany Balázs 
 

Megye II., 1–6. hely
1. Bestrong 12 pont 
2. Józsa 9 
3. Létavértes 6 
4. Polgár 6 
5. Hajdúhadház 3 
6. Ebes 0 

Megye II., 7–12. hely
7. Nyírmártonfalva 10 pont 
8. Nagyhegyes 7 
9. Konyár 6 
10. Téglás 4 
11. Nádudvar 4 
12. Tiszacsege 3 

Megye II., 13–18. hely
13. Esztár 9 pont 
14. Nyíracsád 7 
15. Görbeháza 6 
16. Báránd 4 
17. Nagyrábé 4 
18. Hajdúdorog 4 
 

Megye II., 19–21. hely
19. Debreceni Sport Club 4 pont 
20. Földes 1 
21. Nyírábrány 0 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában