DEAC

2022.04.28. 09:38

Ősztől változik a kosárlabda NB I. lebonyolítása

A következő szezontól eltörlik a középszakaszt az élvonalban.

Polyák Lászlóék (jobbról) új rendszerben játszhatnak | Forrás: Napló-archív

A női A csoportos bajnokságban nem lesz lényegi változás a következő szezonban sem, ellenben a férfimezőnyben több újdonságra is számíthatnak a csapatok és a szurkolók – derült ki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi ülését követően.

Kikérték a véleményeket 

Ahogyan az már hagyománynak számít a magyar kosárlabdázásban, a szövetség vezetése minden szezonban konzultál a két első osztályú bajnokság klubjaival az évad végéhez közeledve. 

– Egyöntetűen kérték a csapatok, hogy a szeptember végi, október eleji kezdés mellett május végéig, június elejéig fejeződjön be a szezon – mondta a Hunbasket.hu-nak Bodnár Péter, a szövetség főtitkára. – Ez csak úgy lehetséges, ha a középszakaszt eltöröljük. Felmerült azonban igényként, hogy a mérkőzések száma drasztikusan ne csökkenjen, így újra lesznek meccsek az 5–8. pozíciókért is. Annak érdekében, hogy a 9–14. helyezett csapatok mérkőzései is a lehető legtovább érdeklődésre számot tartóak legyenek, olyan kiírás készül, hogy minél később derüljön ki a kieső kiléte. Ez egyben azt is jelenti, hogy a két alakulatot érintő play-out valószínűleg megszűnik – fogalmazott. 

A Magyar Kupa kapcsán annyi újítás történik, hogy a negyeddöntő mérkőzéseket, melyeket eddig a nyolcas döntő első napján rendeztek, az alapszakasz első körében jobb helyezést elérő csapatok pályaválasztó jogával játszanak le a gárdák az MK-ra fenntartott hét elején. 

A fiatalszabályt illetően újabb két évig a jelenlegi szabályozás marad hatályban, tehát továbbra is egy 23 évnél fiatalabb hazai nevelésű játékosnak a pályán kell lenni a mérkőzések első félidejében.

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában