Autó, motor, gokart

2022.03.24. 11:16

Beindul a nagyüzem a Dakar Ringen

A tervek szerint idén tíz hivatalos versenyt rendeznek a hajdúhadházi aszfaltcsíkon.

Forrás: Dakar Ring-archív

A tavaly nyáron átadott Dakar Ring-bemutatkozás annyira jól sikerült, hogy az első teljes idényükben több, motoros- és autós­szakág versenynaptárába is bekerült a Hajdúhadház határában található helyszín. 

 

– Rendkívül jó a pálya fogadtatása, az autósoknak, a motorosoknak és a gokartosoknak is igencsak tetszik az aszfaltcsík kihívást jelentő vonalvezetése. Jelenleg 1100 méter hosszú és 8-9 méter széles a pálya, de ez nem a végleges kialakítás, már dolgozunk rajta, hogy nagyjából másfél kilométer legyen a nyomvonal. Úgy érezzük, hogy a nyárra elkészülő új aszfaltcsíkkal már valóban imponáló méretű lesz a Dakar Ring – nyilatkozta a Hajdú Online-nak Markos Cintia, a hajdúhadházi létesítmény adminisztrációs feladataiért felelős vezető. 

Forrás: Markos Cintia-archív

Megtudtuk, a pályahasználók összetétele teljesen vegyes, a licences versenyzők mellett a hobbisták és a gyakorolni vágyók is motorra vagy autóba ülnek az új ringen, sőt a kikapcsolódásra vágyók is rendszeres látogatók. – A versenyzők az előttük álló viadalra készülnek, a hobbisták feszegetik a gépük, illetve a saját határaikat, de sokan vannak, akik megismerni, bejáratni akarják a gépjárművüket.

Egyre többen gondolják úgy, hogy a friss jogosítványukkal inkább egy zárt pályán gyakorolnak, mintsem a városi közlekedésben, hiszen így sokkal biztonságosabb vezetni.

De emellett a szórakozni vágyók is foglalnak nálunk pályát és járművet, ugyanis a gokartozás nagyon népszerű kikapcsolódási forma – mondta az illetékes. 

Az autósok, a motorosok és a gokartosok is megkedvelték a Dakar Ring vonalvezetését
Forrás: Dakar Ring-archív

Több szakág küzdelmei 

 

A jelenlegi tervezet szerint ebben az évben hivatalos supermoto-, gokart- és autóverseny is lesz a Dakar Ringen. – Április elején, a KZ Invest Kupa autós körverseny egyik fordulójával kezdjük a versenyszezont. Ezt követően motor-, illetve gokartversenyeknek is házigazdái leszünk. A hivatalos viadalok már bekerültek a versenynaptárba, de emellett úgynevezett házi versenyek is várhatók a Dakar Ringen. Bízunk abban, hogy minden szurkoló megtalálja a számára izgalmas eseményt a pályánkon – fogalmazott Markos Cintia. Arról is beszámolt, hogy folyamatos fejlődés, fejlesztés jellemezi a létesítményt. – A kilátogató nézők számára a ring több részén is kialakítottunk pontokat, ahonnan biztonságos körülmények között kísérhetik figyelemmel a pályán zajló eseményeket. A visszajelzések alapján készek vagyunk az innovatív változtatásokra, a folyamatos fejlesztés hívei vagyunk – zárta a beszélgetést a Dakar Ring képviselője.

 

Boros Norbert 
 

A Dakar Ring tervezett versenyei

KZ Invest Kupa autós körverseny 
 

Supermoto: 
– Felnőtt- és utánpótlásverseny 
 

Gokart országos bajnokság 2 versenye 
 

Gokart MGSZ Club Sport 2 versenye 
 

Gokart Talent Cup – 3 versenye 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában