DEAC

2022.02.07. 10:30

Behúzták az Astra elleni rangadót a női futsalosok

A Debreceni Egyetem gárdája a triplázó Horváth Viktória vezérletével gyűjtötte be a három pontot.

Forrás: deac.hu

A DEAC női futsalosai az Astrát látták vendégül vasárnap a DESOK-ban. Nem várt könnyű meccs Quirikó Vivien csapatára, hiszen az üllőiek az előző négy bajnokijukat sikerrel vették.

 

Mint azt a debreceniek honlapja írja, a meccs első perceiben mindkét oldalon akadtak helyzetek, aztán a nyolcadik percben Balogh Noémi nagy szólót mutatott be, majd éles szögből zörgette meg a DEAC hálóját. Egyébként néhány másodperccel a találat előtt még Hargas Annamária védte Horváth Viktória lövését. Kicsit később nagyobb bajba is kerülhetett volna a Debrecen, de Kubitsch ziccerét Torma Lilla hárította, majd Szegedi Anita lökete a lécen csattant. Többször csúszott hiba a hazaiak játékába, így sokáig nem módosult az állás. Aztán a szünet előtt Üveges Katalin centerezése után Horváth Viktória egalizált pár méterről.

 

Kiválóan indította a második játékrészt a DEAC: a 21. minutumban Horváth csapta be a védőjét egy csellel, ezt követően pedig a kapu bal alsó sarkába küldte a labdát. Nem kellett sokat várni az újabb debreceni gólra, ugyanis a 23. percben Nagy Anikó is túljárt Hargas eszén. Nem kényelmesedett el a fór miatt a DEAC, hiszen újabb lehetőségeket dolgoztak ki, a küzdelem főleg a vendégek térfelén zajlott. Végül Horváth Viktória tette fel a koronát a teljesítményére egy újabb távoli lövéssel.

 

„Jól kezdtük a mérkőzést, de négy-öt perc után kissé megtört a lendületünk. Szerencsére az ellenfél góljára még az első félidőben tudtunk válaszolni, fontos volt, hogy ne hátránnyal menjünk a szünetre. A második játékrész előtt átbeszéltünk néhány dolgot, ezt követően hatékonyabb lett a támadójátékunk. Fontos győzelmet arattunk, gratulálok a csapatnak” – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

 

Érdekesség, hogy Tóth Anitának és Tóth Nórának is vasárnapra esett a születésnapja, így a két játékos duplán ünnepelhetett az összecsapást követően. Az éllovas DEAC a következő fordulóban a sereghajtó TFSE-vel csap össze idegenben.

 

A tények

 

Női futsal NB I., 13. forduló


DEAC-Astra-Activek HFC-Üllő 4-1 (1-1)


gólszerzők: Horváth V. (19., 21., 33.) Nagy A. (23.) ill. Balogh N. (8.).


A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Fülöp, Üveges, Horváth V. Cserék: Pócsik, Nagy A., Krascsenics, Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában