Gasztro

2022.02.02. 15:55

A burgerek rabjává vált a DVSE pólósa

A DVSE pólósa szerint a hamburgerei jelentősen egészségesebbek, mint a gyorséttermekben kapható ételek.

Forrás: Takács Kristóf-archív

Napjainkban gyakori, hogy az emberek ételeikről posztolnak fotókat az Instagramra. De kevesebb az olyan személy, aki saját maga által készített fogásokat tesz közzé profilján.


Takács Kristóf, a DVSE vízilabdázója a sport mellett előszeretettel mutatja meg a nagyvilágnak saját hamburgereit, amelyek igazán ínycsiklandozóan festenek a fotókon. A pólós a Hajdú-bihari Naplónak beszélt a hobbijáról. – Körülbelül hét-nyolc évvel ezelőtt kezdődött a hamburgerek iránti rajongásom. A gyorsételek közül a pizza mellett ez volt a kedvencem, tehát nemcsak készíteni, de fogyasztani is szeretem. Eleinte elég kezdetleges próbálkozásaim voltak, de később egyre jobban beleástam magam a témába. Internetről, könyvekből tanultam meg, hogyan kell jól kinéznie, illetve mely alapanyagokat kell tartalmaznia egy szendvicsnek, hogy igazán finom legyen – fogalmazott a debreceni vízilabdázó. 

 

Mindössze két órát igényel


A pólós elárulta

volt olyan időszak, amikor szinte az alapoktól ő maga készítette a hamburgereit, a húsdarálástól a bucisütésen át a pogácsa faggyútartalmának szabályozásáig.

– Egy idő után alábbhagyott a lendület, hogy mindent én csináljak, mert rájöttem, ez nem ad akkora pluszt a burgerek kinézetéhez és ízéhez. Ezt követően kitapasztaltam, mely élelmiszereket honnan érdemes beszerezni, hogy igazán minőségi hozzávalók kerülhessenek a szendvicsbe. Így már egy négy-öt fős társaságot gond nélkül meg tudok vendégelni úgy, hogy az előkészületeket is beleszámítva mindösszesen két óra munka után tálalni tudom a fogásokat – mondta.

Forrás: Takács Kristóf-archív


A DVSE játékosa elárulta, természetesen nem minden tréning utáni étkezést a hamburgerek tesznek ki. – De például a fehérjetartalma kifejezetten jó a húspogácsának, illetve egy vízilabdázónak nagy kalóriabeviteli igénye van. Tehát, ha nem is rendszeresen, de néhanapján belefér egy-egy szendvics. Ezek elkészítésénél inkább figyelek arra, hogy finom legyen az étel, de szerintem így is jelentősen egészségesebb, mint egy gyorséttermi burger – nyilatkozta a nagykanizsai születésű sportoló. 


Hozzátette, étteremben nem szeretne dolgozni a vízilabdás karrierjét követően sem, de a szendvicsek kitalálását, az étlap megtervezését, vagy egy hamburgeres sütöde marketinges feladatait szívesen végezné, hiszen tanulmányai is köthetők a szakmához.

 

Arany Balázs 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában