Kézilabda

2022.01.21. 11:39

Elhalasztják a Főnix Kupát a súlyosbodó járványhelyzet miatt

Hónapok óta szervezik a nagy múltú debreceni tornát, de az esetszámok rohamosan emelkednek.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola és a Hajdú-Bihar Megyei Kézilabda Szövetség mégsem tartja meg hazánk egyik legnagyobb kézilabda utánpótlás tornáját – írja hivatalos oldalán a DSC-SI, amelynek kézilabda szakosztálya hónapok óta készült a Főnix Kupa megrendezésére. A sporteseményt február 4-6. között tervezték lebonyolítani, ám az esetszámok rohamosan emelkednek, így a szervezők – elsősorban a sportoló gyerekek egészségének megőrzését szem előtt tartva – a halasztás mellett döntöttek.

 

– Szinte már minden készen állt a kezdésre. A kiváló infrastrukturális körülményeknek köszönhetően ezúttal is több helyi csarnokban szerettük volna lebonyolítani a mérkőzéseket. A szálláshelyek le voltak foglalva, készültünk az élő közvetítésekkel, mindenki nagyon várta már a háromnapos kézilabda fiesztát. Az eszünkre hallgattunk, nem a szívünkre, az egészségnél nincs fontosabb! Viszont eltökélt szándékunk, hogy amennyiben javul a pandémiás helyzet, még idén bepótoljuk, amit most muszáj vagyunk elhalasztani – mondta ezek kapcsán Dobszai Jenő főszervező, a DSC-SI fiú kézilabda szakosztályának vezetője. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában