Kosárlabda

2021.12.19. 20:01

Óriási bravúr: legyőzte a Falcót a DEAC!

Jorgosz Vovorasz egy fantasztikus győzelemmel mutatkozott be a hazai közönség előtt.

Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A bajnokságban eddig veretlen, listavezető Falco KC Szombathely gárdáját fogadta a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban vasárnap 18 órától. A debreceniek görög szakvezetőjének, Jorgosz Vovorasznak a hazai közönség előtti debütálását nem is történhetett volna nehezebb itthoni ellenféllel szemben, ráadásul az egyetemisták felkészülését betegségek, és sérülések hátráltatták.
.

A koronavírus fertőzésen átesett Tóth Ádám játékát még nem kockáztatta meg a hajdúsági szakmai stáb, és a bokasérüléssel bajlódó Djordje Dzseletovics is kihagyta a találkozót, de legalább Josh Hagins felépült a gyomorproblémáiból.
 

Xavier Thames triplája jelentette az első hazai pontokat, Ivan Aska duplája után pedig már 5-2-re ment a Debrecen. Ezt követőn felváltva estek a kosarak, remekül tartotta magát a DEAC, olyannyira, hogy az első időkérést a vendégek mestere kérte ki. Hagins remekül mozgatta csapatát, ráadásul lepattanózásban is jeleskedett, majd egy elképesztő triplával zárta le az első negyedet (29–19).
 

A második etapban beállni látszott a tíz pontos különbség  a felek között, de aztán közelebb lopta magát a vendéggárda, így végül 47–41-es előnynél vonulhatott szünetre a Drenovac-Dzseletovics-Hagins trió által húzott hajdúsági egylet.
Nagyszünet után tovább lopta a távolságot a Falco, a 24. percben Keller közeli duplája után utol is érte a DEAC-ot, a legjobbkor landolt Thames triplája a gyűrűben, ám ennek ellenére a következő támadásnál Vovorasz edző időt kért. Hatottak a mesteri szavak, mert magabiztosabbá vált a Debrecen, és 68–61-nél fordultak az utolsó negyedre a csapatok.
Óriási küzdelem volt minden labdáért, lepattanóért a pályán, amely egyre inkább felemésztette a szűk kerettel játszó hazaiak erejét, de a nagy szívvel küzdő DEAC végül óriási bravúrt bemutatva 91-88-ra nyert. Jogosan szólt a vastaps!

 

Pihenni nincs sok idő, hiszen szerdán 19 órától következik az újabb bajnoki Kecskeméten.

 

MSZ

 

A tények

Kosárlabda NB I. A, 12. forduló
Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 1000 néző. V: Kapitány, Tóth, dr. Mészáros

DEAC-TUNGSRAM–FALCO KC SZOMBATHELY 91–88 (29–19, 18–22, 21–20, 23–27)

DEAC: THAMES 17/15, HAGINS 18/9, DRENOVAC 17/9, ASKA 16, Kovács Á. 4. Cserék: Neuwirth -, DZSELETOVICS 17/9, Kerpel-Fronius -, Polyák -. Edző: Jorgosz Vovorasz
Szombathely: VÁRADI 15/6, Somogyi 12/9 ,Benke 12/3, Kovács B. -,Keller 12. Cserék: Golomán 6, CLARK 17/6, BARAC 14/6. Edző: Milos Konakov

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában