Kerekesszékes vívás

2021.11.22. 08:57

Világkupa: Osváth Richárd érmekkel indította a debreceni karrierjét

A kerekesszékes vívás állócsillaga a tokiói paralimpiát követően költözött családjával a cívisvárosba.

Fotó: Interfencing Debrecen SC

A Törekvés SE világklasszis kerekesszékes vívója, Osváth Richárd szeptembertől az Interfencing Debrecen SC kiváló mesterével, Dávid Lászlóval készül a párizsi paralimpiára. A közös munka első állomásaként a hétvégén megrendezett pisai világkupán Osváth 3 érmet (egy arany, egy ezüst és egy bronzérem) nyert – számolt be az Interfencing Debrecen SC.

Fotó: Interfencing Debrecen SC

Összesen háromszor nyert ezüst és egy alkalommal bronzérmet a paralimpiai játékokon. A 36 éves világklasszis az idei évben már az Interfencing Debrecen SC-ben készül a megmérettetésekre, edzéseit az a Dávid László irányítja, akinek a vezetésével az olimpiai 8. helyezett kardvívó Battai Sugár Katinka is készül. „Hatalmas megtiszteltetés egy ilyen kis egyesület számára, hogy egy Ricsi szintű vívó minket választott. Ennél nagyobb motivációt el sem tudnék képzelni a tanítványainknak, minthogy napi szinten láthatják az ő felkészülését” – vázolta fel a helyzetet a kiváló kard szakember „Ricsi az edzéseinek a 80-90%-át végzi egyesületünkben, de továbbra is számíthat a korábbi egyesületének, a Törekvés SE-nek a segítségére. Tőr fegyvernemben továbbra is Beliczay Sándor és Szirmai Benedek vezetésével készül, kardban pedig én vettem át az edzéseinek az irányítását, a nyugdíjba vonuló kiváló mestertől, Erdei Pétertől” – folytatta.

Fotó: Interfencing Debrecen SC

Hogy mit hoz a közös munka, az még a jövő zenéje, de a kezdet nagyon jól sikerült. A pisai világkupán Osváth Richárd aranyérmet nyert tőrvívásban, míg kardban a dobogó alsó fokára állhatott fel. A Göttlinger Dániel (Békessy Béla Vívó Klub Debrecen), Osváth Richárd (Törekvés SE), Tarjányi István (NYVSC), Zsolnai Sándor (Törekvés SE) alkotta kardvartett vezéreként pedig ezüstérmes lett a csapat viadalon.

Az Interfencing Debrecen SC elnöke, Sápi Levente Máté több alkalommal is beszélt a sportolóval, aki elmondta, hogy fontos számára, hogy ne csak a cívisvárosban készüljön, hanem helyi klub színeiben is folytassa pályafutását. „Ez ügyben több helyi szervezettel is kapcsolatban állunk. Egy Osváth szintű klasszis sportoló leigazolása és menedzselése nem két fillér. Ráadásként a vívósportban egész évben mindössze 2x15 nap áll rendelkezésre az átigazolásra. Ha bármilyen érdemi információval tudok szolgálni, tájékoztatni fogjuk a közvéleményt. Addig is örülünk, hogy napi szinten láthatjuk dolgozni, és segíthetjük a felkészülését a termünkben” -fogalmazott sejtelmesen a klubvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában