kézilabda

2021.11.25. 19:39

Tóvizi Petra: várjuk a vb rajtját és a felkészülési meccseket

Csütörtök kora délután négy debreceni válogatottal a keretben megérkezett Párizsba a női válogatott.

Fotó: MKSZ

Golovin Vlagymir szövetségi kapitány 21 játékost hívott be a közvetlen világbajnoki felkészülésre, közülük jelölte ki azt a 18 kézilabdázót, akik csütörtökön elutaztak Párizsba, hogy a világbajnok francia válogatott elleni két tesztmeccs után a vb helyszíne, Spanyolország felé vegyék az irányt. A kisebb sérüléssel bajlódó Szöllősi-Zácsik Szandra a franciák elleni két felkészülési mérkőzés után, a jövő hét elején Spanyolországban csatlakozhat a válogatotthoz. A négy debreceni vb-kerettag (Bordás Réka, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra és Vámos Petra) közül Tóvizi Petra a párizsi gép indulása előtt a Liszt Ferenc Repülőtéren nyilatkozott a DVSC honlapjának.

„Párizsból már egyből Spanyolországba repülünk, azaz hosszú út áll előttünk” – mondta a 36-szoros válogatott beálló. „Közvetlenül a világbajnokság előtt nagyon kevés időnk volt a felkészülésre, ráadásul ekkor is többnyire foghíjas volt a keret, nem tudtunk együtt készülni. Ennek ellenére jó hangulatban dolgoztunk, várjuk a vb rajtját, előtte pedig az olimpiai bajnok franciák elleni pénteki és vasárnapi felkészülési meccseket!”

Felkészülési mérkőzések

november 26., 21.00: Franciaország–Magyarország (Párizs) Tv: Sport1

november 28., 17.00: Franciaország–Magyarország (Párizs) Tv: Sport1

A magyar válogatott csoportmérkőzései a világbajnokságon

December 2., 20.30: Magyarország–Szlovákia Tv: M4Sport

December 4., 20.30: Magyarország–Csehország Tv: M4Sport

December 6., 20.30: Magyarország–Németország Tv: M4Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában