vívás

2021.11.22. 12:17

Debreceni erődemonstráció a Magyar Kupában

Sikeres hétvégét zártak az Interfencing Debrecen SC kardvívói az Olimpiai Reménységek Versenyén. 6 döntős helyezés volt a hétvégi mérleg a kadet (U17) és junior (U20) Magyar Kupa fordulójában.

Fotó: Interfencing Debrecen SC

Legjobbját kényszerült nélkülözni az Interfencing Debrecen SC vívó csapata a hétvégi kadet és junior Magyar Kupa fordulón, amely ezúttal az Olimpiai Reménységek Versenye nevet viselte – írja a debreceni klub. Az egyesület olimpikonja, Battai Sugár Katinka az Orleans-i felnőtt vk-ról tért haza kisebb betegséggel, ami miatt nem indulhatott a hétvégi megmérettetésen. Annak bizonyításáról, hogy milyen erős a debreceni egyesület szakmai háttere a klubtársaknak kellett „gondoskodni”.

Azt, hogy erős végvár a debreceni műhely először Sápi Vince a kadet férfi kardvívók mezőnyében bizonyította. Sápi egyetlen vidékiként jutott a döntőbe, ahol a 7. helyen végzett. A lányoknál a kadet ranglistát vezető Kónya Csenge lett 6., megőrizve ezzel a válogatói ranglistán elfoglalt helyezését.

A vasárnapi junior versenyen lapot húztak a 19-re a debreceni kardvívók. A hölgyek és az urak versenyén egyaránt két-két döntős helyezés volt a mérleg. A fiúknál az egész évben remeklő K. Szabó Mátyás mellett ezúttal a junior első éves Bányay Marcell is döntőbe jutott. Előbbi az 5. utóbbi a 7. helyen abszolválta a megmérettetést. A hölgyeknél a duplázó Kónya Csenge mellett Simon Petronella volt a döntő résztvevője.

Az egyesület edzője, Dávid László így értékelt a versenyt követően: „Nagyon erős hétvégét zárt az egyesületünk a Magyar Kupában. Ezekben a korosztályokban a 6 döntős helyezés országos szinten is kiemelkedőnek számít. A vidéki klubokra jellemző, hogy egy-egy kimagasló tehetség felbukkan ugyan, azonban a megfelelő minőségi asszó partner hiányában, nagyon hamar a fővárosban találja magát, vagy egész egyszerűen egy idő után visszaesik a teljesítménye és eltűnik a szakemberek szeme elől. Az, hogy nálunk 6-8 olyan sportoló is van, aki képes döntőben végezni, biztosítja számunkra, hogy hosszú távon gondolkodhatunk. Gratulálok vívóinknak a nagyszerű teljesítményhez.”

A debreceni eredmények

Olimpiai Reménységek versenye – UTE, Magyar Kupa

Kadet fiú kard (79 induló)

7. Sápi Vince

43. Gulyás Bendegúz

56. Czill Soma

Kadet leány kard (56 induló)

6. Kónya Csenge

24 . Kis Abigél

38. Horváth Karolina

Junior férfi kard (60 induló)

5. K. Szabó Mátyás

7. Bányay Marcell

35. Sápi Vince

Junior női kard (47 induló)

7. Kónya Csenge

8. Simon Petronella

13. Tóth Liliána

30. Wladimír Véda

32. Kis Abigél

33. Fekete Ágnes

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában