olimpia

2021.11.03. 21:21

A debreceni Pádár Beáta nőként történelmet ír

Főbíró lesz az olimpián. Nő még ilyen fontos feladatot nem kapott a sportágban.

Fotó: Cívishír-archív

Pádár Beáta Pjongcsangban még asszisztensként vett rész a rövidpályás gyorskorcsolya-versenyek lebonyolításában, a 2022-es pekingi ötkarikás játékokon pedig már a női számok főbírójaként kap beosztást. Mindezt a napokban tudta meg, egy e-mail-ben értesítették a megbízásról – mondta Pádár Beáta, aki az olimpiák történetében először tölthet be ilyen fontos pozíciót nőként. Beáta ezt komoly szakmai bizalomnak tekinti, ugyanakkor tudja, hogy óriási teher is, hiszen például egy-egy versenyző vagy váltó szabálytalansága után neki kell döntenie az esetleges kizárásokról, ami akár pályafutásokat törhet ketté.

Fotó: Cívishír-archív

Pádár Beáta civilként logisztikai, tervezési vezetőként dolgozik. Fiatalon maga is versenyzett, korosztályos magyar bajnok, ám egy sérülés miatt fel kell hagynia a versenyszerű sporttal, így lett bíró. Tizenhárom esztendő tapasztalata után bíráskodhatott az előző, pjongcsangi olimpián, ahol megszületett Magyarország első aranyérme a téli olimpiákon, mégpedig Pádár Beáta sportágában.

BeA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában