Jelenleg pihennek a játékosok

2021.11.17. 17:05

A DEAC kosárlabdázóit sokkolta Topics távozása

A debreceniek csapatkapitánya szerint ki kell lábalniuk a gödörből.

20211001 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - ALBA FEHÉRVÁR NBI/B férfi labdarúgó mérkőzés. képen: POLYÁK LÁSZLÓ #6

Fotó: Napló-archív

Eseménydús napokon van túl a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata, hiszen a Szedeák ellen elvesztett hazai bajnoki után Milenko Topics vezetőedző beadta felmondását. A klub vezetősége jelenleg is dolgozik a megüresedett pozíció betöltésén, de egyelőre még nem született döntés az új edző személye kapcsán. A világbajnoki selejtezők miatt egy hónapos szünet következik az NBI. A-csoportjában, így a játékosok jelenleg több napos pihenőjüket töltik.

Polyák László csapatkapitány a deac.hu-nak elmondta, a Szeged elleni mérkőzés után a szokásosnál is hosszabb ideig kellett várakozniuk, így sejtették, hogy történni fog valami. Később a vezetőedző a stáb jelenlétében tudatta, hogy távozik a csapattól. Polyák szerint sokkolta őket a bejelentés, mert tudták, a gyengébb szereplés nemcsak Milenko Topics felelőssége, hanem az egész csapaté. – Úgy gondolom, hogy nekünk játékosoknak is magunkba kell néznünk, és a válogatott szünet után együtt kell kilábalnunk a gödörből – fogalmazott a csapatkapitány.

A csapat teljesítménye kapcsán elmondta, a legnagyobb törést a Körmend elleni második félidő jelentette. Ezt követően fejben nagyon szétesett a társaság, hektikussá vált a játék. Véleménye szerint erős a DEAC kerete, ám lehet, hogy nem olyan atletikus és lendületes a játékunk, mint tavaly. – Amikor hullámvölgyben van a csapat, akkor természetesen jogos lehet a kritika, hogy nem elég jó a játékosállomány, de például tavaly a szezon ugyanezen szakaszában a sérülések és a Covid miatt ugyanígy volt egy komolyabb mélyrepülésünk, melyből aztán együtt csapatként tudtunk kilábalni. Nem vagyunk még az alapszakasz felénél sem, úgyhogy még korai párhuzamot vonni a két szezon között, de szerintem képesek lehetünk ebben a formában is hasonló, vagy jobb eredményeket elérni, mint az előző kiírásban – mondta.

Polyák hozzátette, nem gondolkoznak azon, hogy nem lesznek résztvevői a kupának, egyértelműen benne van a csapatban, hogy féltávnál ott lesznek a legjobb nyolcban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában