Nordic walking

2021.10.14. 07:58

Több mint százan ragadnak botot a Nagyerdőn

Első alkalommal szervezi meg országos találkozóját a Debreceni Nordic Wolking Sportegyesület.

2019.07.30. Botra fel! Nordic Walking a Bregyóban. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: illusztráció / MW-archív

Az esemény regionális versenynek indult, de egyre több városból érkeztek jelentkezések, így október 16-án szombaton várhatóan 130 résztvevő méri össze tudását a Nagyerdőn.

Az erdőt részint mint nyugtató közeget alapul használó sport mintegy 600 izmot mozgat meg és 25 technikája van. Sokan összekeverik a túrabotos gyakorlással, és vannak, akik az aszfalton használják, holott csak az erdőben végezhető a mozgás, a nordicos botot pedig nem előre, hanem 45 fokos szögben hátra kell szúrni. Speciális lépéstechnikája és testtartás-technikája van.

Az első országos versenyen Debrecen mellett többek között Budapest, Szentendre, Záhony és Püspökladány nordicosai is képviseltetik magukat.

A megmérettetésre még szombat reggel is lehet nevezni.

A versenyprogram mellett számos kísérőprogram vár mindenkit. Vezetett sétát szerveznek a Nagyerdő ösvényein, jógázni lehet majd az erdőben, de ki lehet próbálni a nordicos botok mellett az egyedülálló Zenés Nordic Walking edzést is. A programok a stadion melletti rendezvénytéren, október 16-án 9 és 16 óra között zajlanak – tudatták a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában