debreceni sikerek

2021.10.20. 12:59

Sérüléssel küzdve nyert három érmet Törökországban a DEAC teniszezője

Bágyi Kinga egyéniben, míg Orosz László párosban szerzett aranyat Törökországban.

Balról jobbra: Rák Péter, Bágyi Kinga, Orosz László és Degrell István | Fotó: deac.hu

A beleki Megasaray Tennis Academy 21 pályás központjában rendezték a teniszező orvosok 50. világbajnokságát. A DEAC-ot a Debreceni Egyetem két oktató orvosa: Bágyi Kinga, a női teniszcsapat vezetője és Orosz László, a DEAC Old Boys játékosa képviselte.

Sokáig kivártak

A civilben a Fogorvostudományi Kar dékánja, Bágyi Kinga megnyerte az 50+ korosztály egyéni küzdelmeit, párosban pedig két ezüstérmet szerzett partnereivel. A 21. vb-címét begyűjtő sportolót a Hajdú-bihari Napló kérdezte az elmúlt hét eseményeiről.

– A szervezők igazán kitettek magukért, kitűnő körülmények fogadtak minket Törökországban – elevenítette fel Bágyi Kinga.

Látva a vírushelyzetet csupán két héttel az indulás előtt döntöttük el, hogy részt veszünk az eseményen, így a felkészülésemet a heti 2 edzés mellett a nyári szeniorversenyek jelentették

– ismertette.

A szokatlan felkészülési körülmények és a combizomsérülés miatt a sportolónő ezúttal a dobogós helyezést tűzte ki célul. Az aranyérem megszerzése extrának tűnt, de végül összejött.

Balról jobbra: Rák Péter, Bágyi Kinga, Orosz László és Degrell István | Fotó: deac.hu

Megterhelő volt

– A felkészülés egy ilyen világversenyre mindenképpen fontos, amikor már egy civil foglalkozás mellett űzi ezt a sportot valaki, hisz egy héten keresztül napi két-három mérkőzést is játszhat az, aki döntőbe jut. Ez megfelelő erőnlét és időzített forma nélkül elképzelhetetlen. Nagy öröm volt számomra, hogy a sérülés ellenére mindhárom versenyszámban döntőbe kerültem. A legmegterhelőbbek számomra az egyéni mérkőzések voltak, párosban partnereim nagy terhet vettek le a vállamról, főleg vegyes párosban Orosz László doktor úr, hisz vele jól összeszokott párként érkeztünk. Külön érdekesség volt, hogy a döntős ellenfeleim mind litvánok voltak. Természetesen a helyi időjárási viszonyokhoz – például a magas páratartalom – alkalmazkodnunk kellett, fontos volt a megfelelő folyadékbevitel és táplálkozás is – mondta el Bágyi Kinga, aki most néhány hét pihenőt tart, majd folytatja a felkészülést a szeniorversenyekre és a téli csapatbajnokságra.

Három medália

A világbajnokságon a másik debreceni teniszező, Orosz László sem állt meg egyetlen éremnél, hiszen az 55+ korosztályban párosban Rák Péter oldalán a dobogó legfelső fokára állhatott, egyesben pedig bronzérmet szerzett.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában