Labdarúgás

2021.10.01. 14:18

Országszerte öregbítik a Loki jó hírét

A DVSC aranygenerációjára alapuló Loki öregfiúk csapatát hazánk minden szegletében szívesen látják.

Fotó: DVSC

A sport egyik szépsége, hogy bár mindig vannak feltörekvő trónkövetelők, a régebbi idők klasszisait sem felejtik a drukkerek. Igaz ez a DVSC öregfiúk csapatára is, akik a rendszeres meghívásoknak eleget téve már eddig is számos helyen örvendeztették meg a helybéli szurkolókat, ezzel is népszerűsítve a Lokit. A gárda igen népszerű, hiszen a teljesség igénye nélkül olyan klasszisok, egyéniségek alkotják, mint például

Sándor Tamás, Dombi Tibor, Madar Csaba, Ronald Habi, vagy éppen Igor Bogdanovics.

Fotó: DVSC

A csapat egyik mozgatórugója Bernáth Csaba, a Lokomotív hétszeres bajnok kiválósága, aki örömmel segít a szervezésben, hiszen maga is szívesen vesz részt ezeken az eseményeken.

– Sokan maradtunk Debrecenben abból az aranygenerációból, amelyik sorozatban nyerte a bajnokságot, és játszott Bajnokok Ligájában – ismertette a korábbi jobbhátvéd, aki a mind a 7 bajnoki címben és mind a 6 Magyar Kupa-győzelem megszerzésében segítette a DVSC-t. – Sok felkérés fut be hozzánk, mert nem csak a megyében, hanem országszerte szeretnek minket a sportbarátok. Általában településnapokra, pályaavatókra, jótékonysági vagy kulturális jellegű rendezvényekre hívnak minket, amelyek össze vannak kötve egy-egy focigálával. Kellenek ezek az alkalmak, hisz a példaképnevelés nagyon fontos Magyarországon – hangsúlyozta a 300 meccsével a Loki szereplési örökrangsorának harmadik helyén lévő Bernáth.

Egy ilyen találkozón a labdarúgók át tudnak adni valamit azokból az élményekből, amit annak idején átéltek, hiszen a foci utáni beszélgetéseken óhatatlanul is felmerülnek olyan sztorik, amik valamiért megmaradtak a játékosok emlékezetében. A jobbhátvéd a Napló kérésére felidézte az egyik legnépszerűbb történetet, ami mindig nagy sikert arat a sportbarátok között ha elmesélik egy-egy rendezvényen.

- Annak idején 2001-ben a Bordeaux-al kerültünk össze az UEFA-kupában, a visszavágót játszottuk Debrecenben, a több világsztárt foglalkoztató francia gárda már egy nappal a meccs előtt megérkezett a cívisvárosba. Megtartották a meccs előtti edzést az Oláh Gábor utcai stadionban, és utána mondták a Loki akkori vezetőinek, hogy nagyon jól érezték magukat, remek volt a pálya is, az öltöző szinte minden igényt kielégített, de szeretnék megnézni a stadiont is, ahol lesz a mérkőzés. Jött a válasz, hogy ez az, a franciák pedig megdöbbent arccal vették tudomásul, hogy az „Oláhgabin” kell focizniuk másnap – mosolygott Bernáth, majd hozzátette, az öregfiúk szívesen tesznek eleget minden felkérésnek, az érdeklődők a DVSC-n keresztül tudják elérni a csapatot.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában