Kézilabda

2021.10.14. 10:00

Ilyen felfogású sportolóból kellene jóval több

Planéta Szimonetta örült, hogy visszatérhetett a válogatottba, motivációkkal telve érkezett vissza a Lokiba.

Budapest 20211004 Kzilabda 2021 nk ni vlogatott edzs Fot Trk Attila Nemzeti Sport Planta Szimonetta

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Planéta Szimonetta 1029 válogatottság nélküli nap után léphetett pályára a nemzeti csapatban, a Portugália elleni Eb-selejtezőt megelőzően ugyanis a Loki jobbátlövője 2018. december 12-én játszott utoljára címeres mezben. – Mit mondhatnék mást, természetesen felemelő érzés volt visszatérni a nemzeti együttesbe – mondta a 28 éves kézilabdázó a Hajdú-bihari Naplónak. – Jól éreztem magamat a teljes válogatott héten, nagyon vágytam már arra, hogy újra hazánk legjobbjai között bizonyítsak – mondta. A portugálok ellen bombagólt szerző, illetve a szlovákok ellen is hasznosan játszó sportoló elmondta, belülről egyik mérkőzésük sem tűnt kritikán alulinak játékban sem. – Szeretnénk egy pici türelmet kérni a szurkolóktól is és a szakmától is. A múlt szerdai mérkőzést megelőzően összesen négyszer tudtunk együtt edzeni a lányokkal és az új edzői stábbal. Össze kell szoknunk, csiszolódnunk, rá kell éreznünk egymás játékára, mozgására, képességeire. Nem mellesleg a felkészülésre, magára a selejtezős, kétmeccses hétre bajnoki forduló után közvetlenül érkeztünk meg, szoros volt a múlt heti tempó – összegezte meglátásait a DVSC játékosa.

Klubmunka

Planéta Szimonettának és társainak folytatódik a munka klubnál. – Szerencsére olyan típusú ember vagyok, aki le tud zárni dolgokat, nem matekozik, nem morfondírozik sokat azon, ami elmúlt, szerintem nem is lenne ennek sok értelme, szóval lezártam a válogatott hetet, ismét a Loki van előtérben, van feladatunk bőven, megyünk előre, csináljuk a dolgunkat – mondta el Planéta. A Lokomotív jobbátlövője végül arról ejtett szót, hogy kellő motivációt kapott Golovin Vlagyimirnál, a magyar női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitányánál a rá váró feladatokhoz és ahhoz, hogy még jobb lehessen.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában