lehetőséget teremtenek

2021.10.19. 11:51

Nemcsak a profik, de a szabadidős sportok mellé is odaáll Debrecen

Cívisvárosi szervezéssel ismét nagy dolog valósult meg.

– Néhány éve olyan programba vágtuk a fejszénket, amilyenbe előtte soha – mondta el a projektzáró sajtótájékoztatón Becsky István, a Cívis Szabadidő és Sport Egyesület elnöke. Megtudtuk, hogy olyan programról van szó, melyben 2016 óta a hátrányos helyzetű gyermekeket, felnőtteket támogatták, hogy tudjanak ők is sportolni. – Vannak olyan területei az életnek, amelynél nehezen kivitelezhető a sporttevékenység: szakember kell hozzá egy betegség miatt például, vagy egyéb okok miatt nehezen megoldható a sportolás, mi megpróbáltuk ezen embereknek is megteremteni a lehetőséget. Becsky István hozzátette még, hogy a cívisvárosi vízilabdázók, a kosárlabdázók és a térség egyéb területeiről is melléjük álltak a nemes ügy érdekében. – Sportnapokat szerveztünk, amelyeken egészségügyi felméréseket végeztünk, ezt pedig több megyére is kiterjesztettük – mondta.

Széll Gábor, Becsky István | Fotó: Molnár Péter

Mi is zajlott pontosan?

– A sport- és egészségfejlesztés volt a cél régiósan, melybe az egészség, valamint a táplálkozás is bele tartozott, nem mellesleg ezeknek több területét is érintettük – mondta el Széll Gábor, szakmai- és projektvezető. Elmondta még, hogy a legnagyobb öröm a számukra, hogy fiataloknak tudtak segíteni abban, hogy egészségesebb felnőtté váljanak. Kiemelte, hogy volt parasportnap, ahol olimpikonok is beszéltek saját életükről, motivációt adtak a gyermekeknek. Összesen negyven eseményről van szó, melyen több mint 4 ezren vettek részt a Cívis Szabadidő és Sport Egyesület szervezésében, a programot, mely szeptember végén lezárult, nagyon hasznosnak tartják, és reméli a szervezet, hogy lesz még hasonlóra lehetőségük.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában