kosárlabda

2021.10.06. 14:36

Igazi rangadóra készülnek a DEAC játékosai

Tóth Ádám visszatér sikerei színhelyére, de félre kell, hogy tegye az érzelmeit.

20210922 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - Hübner Nyíregyháza Blue Sharks NBI/A férfi kosárlabda mérkőzés. képen: #21 TÓTH ÁDÁM

Fotó: Napló-archív

A DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata százszázalékos teljesítményt nyújtott a szezon első három fordulójában, azonban szerda délután 18 órától a tavalyi ezüstérmeshez látogat a debreceni gárda, ami előzetesen az eddigi legnagyobb kihívásuknak tűnik.

A mérkőzés előtt az egyetemi alakulat egyik kosarasa, Tóth Ádám nyilatkozott a Naplónak. – Nagyon erős alapozáson vagyunk túl, amit szerencsésen megúsztunk sérülés nélkül, emiatt minden edzésen teljes csapattal tudtunk gyakorolni, ez rendkívül fontos volt. Én ennek tudom be a jó kezdésünket, illetve remek játékosokkal erősítettük meg a keretünket, akik mind kvalitásban, mind emberileg passzolnak a klub elképzeléseihez – fogalmazott.

Más kávéház

A Nyíregyháza, PVSK és az Alba Fehérvár ellen is magabiztosan tudott nyerni a DEAC, de a debreceniek betonkemény centere szerint a Szolnok más kávéház lesz. – Az aktuális ellenfelünk erősebb kerettel rendelkezik, mint a korábbiak, az Albából is hiányzott két meghatározó játékos, ezért könnyebben vertük meg őket. A szerdai találkozón teljesen más kihívással állunk majd szembe, a szolnoki hazai pálya rendkívül erős, mindig nagyon jó hangulat van a csarnokban, telt házas meccseket szoktak játszani. Egy igazi rangadó elé nézünk – mondta a DEAC 21-es számú játékosa, majd elárulta, hogy Marjan Cakarun, Bojan Szubotics és Roko Badzim az a három kosaras, akikre különösen ügyelniük kell majd.

Szép emlékek

Nemcsak az ellenfél erőssége miatt, hanem más okokból kifolyólag is különleges lesz a szerda esti összecsapás Tóth Ádám számára, hiszen három éven keresztül, 2016 és 2019 között ő maga is az Olajbányászt erősítette. A 32 éves center nem is akármilyen időszakot zárt a Tiszaligetben, hiszen egy bajnoki címet és két Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett a szolnoki együttessel. – Nagyon szép éveket töltöttem ott, amit lehetett, mindent megnyertünk. Mindig sok érzelem és emlék jön elő bennem, akárhányszor belépek a szolnoki csarnokba, de ezzel nem kell foglalkozni. Nem vagyok már fiatal játékos, volt már ilyen többször a karrieremben, túlestem ezen, úgyhogy nagyon várom a szerda esti összecsapást – zárta gondolatait a DEAC magyar válogatott kosárlabdázója.

A Szolnoki Olajbányász–DEAC-Tungsram NB I. A csoportos kosárlabda bajnoki találkozó szerda este 18 órától kezdődik a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában