Magyar Kupa-sikerek

2021.09.29. 09:15

Remekül teljesítettek a Békessy Béla-klub vívói

Fotó: illusztráció / Napló-archív

Fotó: Matey István

A Békessy Béla Vívó Klub versenyzői, illetve a Debreceni Sportiskola vívói közül hét sportoló kvalifikálta magát a visegrádi országok versenyzőivel kiegészülve megtartott kadet és junior vívó Magyar Kupára, melyet a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendeztek meg.

Kiemelkedik a Debreceni Sportiskola párbajtőrözőjének, Nagy Blanka Virágnak az eredménye, aki nagy küzdelemsorozat végén bronz­érmet szerzett. A döntőbe kerülésért Pátri Majával került szembe a fiatal debreceni tehetség, kemény csata után végül a Balatoni Vívóklub versenyzője örülhetett, aki 15–11-re győzte le a Debreceni Sportiskola vívóját.

A DSI szakosztályvezetője, Serra Bendegúz szerint nagyon sikeres hétvége van a vívóik mögött, mivel Nagy Blanka Virág mellett még hat debreceni sportoló kvalifikálta magát a körversenyre. A kadet férfi párbajtőrözők közül három békessys vívó: Szűcs Edvin, Virágos Sebestyén és Mező István léphetett pástra, és bár nem kerültek be a legjobb húsz versenyző közé, jól teljesítettek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában