Vízilabda

2021.09.18. 10:05

Összejöhet a siker a DVSE-nek, ha hisznek benne

A debreceni együttes mindent megtesz, hogy kiverje az esélyesebb BVSC-t a kupából.

20210140 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSE - KSI OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Kósik Soma #1

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

A DVSE a hétvégén a BVSC Zugló csapatával küzd meg a vízilabda Magyar Kupában. A kétmérkőzéses párharc első találkozója szombaton 17 órától a Szőnyi úti Laky Károly Uszodában lesz, a visszavágó pedig vasárnap szintén 17 órától a Debreceni Sport­uszodában. A cívisvárosi pólósok az idei szezonban eddig két bajnoki találkozót játszottak le, itthon a Szolnoktól, vendégségben pedig a Kaposvártól kaptak ki, ezúttal viszont a kupában vár rájuk feladat. A megmérettetés előtt a debreceniek eltiltásból visszatérő kapusa, Kósik Soma beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

– Nagyon vártam már, hogy újra medencébe ugorhassak, és ismét tétmérkőzésen segíthessem a DVSE-t, nem titkolom, rossz volt kívülről, a lelátóról nézni az első két bajnokinkat – mondta. A debreceni pólósok különlegesen fárasztó hétvégére készülnek, hiszen egymást követő két nap is meccset játszanak, nem is beszélve a Budapest és Debrecen közötti utazásról. – A szokásos módon készültünk, mintha csak szombaton ugornánk vízbe. Igazából a vasárnapi egy grátisztalálkozó lesz, reméljük, hogy a fővárosban szoros mérkőzésen, jó eredményt érünk el, hogy aztán itthon felszabadultan, gondtalanul vízilabdázhassunk – fogalmazott a DVSE hálóőre.

Két meccsen még nehezebb

A párharc esélyese a zuglói alakulat, viszont pont a szerdai bajnokin bizonyította be ellenük a Szentes a 13–10-es győzelmükkel, hogy egy esélytelenebbnek kikiáltott csapatnak is bárkivel szemben lehet keresnivalója. – A stábtagoktól kezdve a játékosokon keresztül mindenkinek el kell hinnie, hogy igenis van esélyünk ezen a párharcon. Ebből a szempontból nekünk nem a legjobb, hogy két meccsen dől el a csata, hiszen olyan bármelyik csapattal megeshet, hogy rosszabb napot fog ki, mint ahogy Szentesen is láthattuk. Így viszont egy esetleges szombati bravúros győzelem sem jelentené azt, hogy továbbjutottunk, mert aztán másnap még itthon is helyt kell állni. Mindenesetre hatalmas siker lenne, ha kivernénk a BVSC-t, és a nyolc közé tudnánk kerülni a tavalyi negyedik helyezetten túljutva, és ezért mi mindent meg is fogunk tenni. Amennyiben nem sikerül, szerintem akkor sincsen semmi probléma, hanem megyünk tovább, és már koncentrálunk a jövő hét szombati hazai összecsapásunkra a Pécs ellen – mondta Kósik Soma.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában