vízilabda

2021.09.19. 21:39

Nem jött össze a DVSE bravúrja a honi kupában

Szombaton elkezdte, vasárnap már be is fejezte a Magyar Kupát a DVSE-Master Good.

Fotó: Molnár Péter

A hétvégén a BENU Magyar Kupában kellett bizonyítania a DVSE-nek, nem volt könnyű dolga Süveges Mátééknak, hiszen a BVSC-­Zugló várt rájuk ellenfélként, amely – bár egyébként is jó játékerőt képviselt – a nyári szünetben még jobban megerősödött.

A Magyar Kupa menetrendjéről azt kell tudni, hogy megváltozott a korábbi csoportkörös rendszerhez képest. Idén a sorozatban tizenhat csapat indult el, és a selejtezőcsoportok helyett a párok oda-visszavágón döntötték el a továbbjutás kérdését. Ugyancsak sorsolással alakul majd ki az első körös továbbjutókból a negyeddöntők párosítása – és így tovább. A két csapat első összecsapására szombaton került sor a fővárosban. A BVSC lehengerlő játékkal rukkolt elő, melynek az lett az eredménye, hogy végig magabiztosan vízilabdázva, a debrecenieknek esélyt sem hagyva, a várakozásnak megfelelően győztek: 19–8-ra.

Másodszorra sem ment

Következhetett a második összecsapás a két gárda között, vagy ha úgy tetszik, a Magyar Kupa visszavágója, de az már a Debreceni Sport­uszodában. Igaz, az első találkozóból kiindulva sok esély nem kínálkozott Török Béláéknak a továbbjutásra, azért küzdött a cívisvárosi alakulat becsülettel. A vége mégiscsak sima BVSC-győzelem lett, a zuglóiak 23–9-re győztek, amely azt jelentette, hogy kettős győzelemmel az előzőleg is jobbnak tűnő budapesti csapat jutott a legjobb nyolc közé.

– Ilyen gyorsan még soha nem ért véget számomra a Magyar Kupa – mondta Török Béla, a Debreceni VSE-Master Good rutinos pólósa, aki megfordult korábban a Szolnok és a Vasas együttesében is, nem mellesleg LEN-kupát is nyert. Azzal folytatta az egyébiránt a Szegeddel a Magyar Kupát is megnyerő vízilabdázó, tudták, hogy nehéz meccs vár rájuk, de azt nem gondolták, hogy ekkora lesz a különbség a két csapat között.

– Csalódott vagyok a két eredmény miatt, le kell vonnunk a megfelelő tanulságot, de túl kell lépnünk hamar a hétvégi fiaskókon, hiszen jövő héten a Pécs csapatát meg kell vernünk a bajnokságban – mondta a DVSE átlövője.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában