jégkorong

2021.09.17. 21:24

Nehezen birkózott meg egymással a MAC és a DEAC

Hosszú kihagyás után végre fellélegezhettek a jégkorong szerelmesei, ugyanis pénteken elkezdődött az Erste Liga küzdelemsorozata.

20210402 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DEAC-FTC jégkorong Magyar Kupa elődöntő a Debreceni Jégcsarnokban. képen: Dalecky Jan #73

Fotó: Napló-archív

A 2021/2022-es bajnoki szezon első fordulójában a MAC Újbuda együttese várt a DEAC-ra a Tüskecsarnokban.

Fordulatos harmadok

Az első meglepetést – bár igaz, hogy pozitív értelemben, de – az okozta, hogy a DEAC kapujában Antek Tamás kezdett, akit a múltkor be is ígért David Musial vezetőedző. Az első harmad leginkább mezőnyjátékot tartogatott, mégis 11:09-nél Stevens révén meg tudta szerezni a vezetést a fővárosi együttes.

A második játékrészből négy és fél perc telt el, amikor kiegyenlített Dalecky góljával a debreceni alakulat, méghozzá emberhátrányban, ezt követően pedig négy perc múlva már 1-2 állt az eredményjelzőn, hiszen Sági Martin által átvette a vezetést is a hajdúsági csapat. Öt perc sem volt hátra a második harmadból, amikor egalizálni tudott Gooch, a MAC játékosa egy pazar támadás végén.

Izgalmak maradtak a végére is

2-2-ről kezdődhetett a befejező játékrész, melyről annyi biztosan sejthető volt – még ha ez így ellentmondásos is –, hogy hajtós, küzdős, brusztolós lesz. Így is történt. Küzdöttek, harcoltak a mérkőző felek, szezon eleji formának jelét csak annyiban lehetett észrevenni, hogy sok volt a kihagyott helyzet, az iramra nem lehetett panasz. A mérkőzés végeredménye maradt 2-2, következhetett a ráadás. Két perc sem telt el a hosszabbításból, amikor Molnár Bálint hatalmas gólt lőtt, ez pedig azt jelentette, hogy

ha csak a ráadásban is, de elbukta első bajnokiját a debreceni hokicsapat.

PI

Az első forduló eredményei

MAC-DEAC 3-2 (hosszabbítás után)

DVTK-Győr 5-2

Gyergyó-Dunaújváros 10-4

Csíkszereda-Titánok 6-1

Brassó-Újpest 1-2 (hosszabbítás után)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában