jégkorong

2021.09.29. 21:13

Molnár Dávid reméli, visszataláltak a jó útra

Molnár Dávid örül a fehérváriak elleni győzelemnek, de tudja a Csíkszereda sokkal keményebb dió lesz majd.

Fotó: Napló-archív

Jól játszva sima, 7–2-es győzelmet aratott a Debreceni Egyetem férfi jégkorongcsapata a fehérvári Titánok otthonában kedd este. A meccsen fokozatosan pörgött fel a hajdúsági gárda, amelyet az sem zavart meg, hogy az első harmad végén a dudaszó előtti pillanatokban szépített a Fehérvár. A középső játékrészben már igen szép megoldásokat is láthattak a nézők a cívisvárosiaktól, ebben főleg Rastislav Spirko és Hugo Turcotte járt az élen. Ezúttal az egyetemisták emberelőnyös játékával sem volt gond, sőt, Jan Dalecky révén létszámhátrányból is eredményes volt a DEAC. A debreceniek gólszerzői Dalecky (2), Spirko, Turcotte, Dominik Novotny, Sági Martin, valamint Molnár Dávid voltak – a Hajdú-bihari Napló utóbbit kérdezte az összecsapásról.

– A gólomat Dalecky-nek köszönhetem, mert hamarabb jött le lecserélni, nekem pedig már csak annyi dolgom volt, hogy bekerülve a kapu elé beüssem a kapott korongot – mondta szerényen Molnár. – Tudtuk, hogy sokat korcsolyázó, fiatal, küzdős csapat a Titánok, akik nem fogják könnyen odaadni a győzelmet. Úgy mentünk Fehérvárra, hogy csak a három pont megszerzése lebegett a szemünk előtt. A mester azt kérte, hogy játszunk egyszerűen, ennek igyekeztünk megfelelni. Bár jól teljesítettünk, azért akadt egy-két olyan apró hiba amit a következő edzéseken majd ki kell javítanunk. Egy kisebb gödörben voltunk, remélem, hogy ezzel a győzelemmel sikerült visszatérni arra a helyes irányra, amit a tavalyi szezonban is láthattak tőlünk a szurkolók – bizakodott a 23 esztendős támadó.

Fotó: Napló-archív

Az alapszakasz sűrű versenynaptára miatt alig jut idő a pihenésre, csütörtök este már a Csíkszereda érkezik a Debreceni Jégcsarnokba. Egy ilyen időszakban, amikor gyakorlatilag három mérkőzést játszik hetente a gárda a hétközi edzéseken leginkább a taktikai megbeszéléseken, és a frissességen van a hangsúly.

– A szezon kezdete elég nehézkes, a sok meccs miatt fokozottan kell figyelni a regenerálódásra, mert nem lehetünk fáradtak – hangsúlyozta Molnár. – Ebben az időszakban érdemes a játékosoknak sok folyadékot fogyasztani, a szakvezetők pedig amolyan átmozgató jellegű edzéseket tartanak ahol a taktika szempontjából az apróbb részletek is terítékre kerülnek. A Csíkszereda más minőséget képvisel a Titánokhoz képest, egy nagyon rutinos, jól összerakott brigádról van szó. Kiélezett mérkőzésre számítok, ahol érzésem szerint egy gól fog dönteni, éppen ezért nem hibázhatunk sokat, mert az egyiket előbb-utóbb könyörtelenül kihasználják. A debreceni csarnok pályája a legkisebb a ligában, nekünk ez nem szokatlan, viszont az ellenfelekről ez nem mondható el, mert nagyobb jégről visszamenni kisebbre mindig nehezebb. Bízom benne, hogy ez is előnyt jelent majd számunkra, de nem csak csütörtökön, hanem az egész idényben – nyilatkozta Molnár Dávid.

A DEAC–Sport Club Csíkszereda Erste Liga mérkőzés csütörtökön 18 órától kezdődik a Debreceni Jégcsarnokban.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában