cél a vízbiztosság

2021.09.10. 11:46

Megvannak az ingyenes Úszó Nemzet Program részletei

Nem jelentkezési alapon megy, mindenki sorra fog kerülni.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője örömhírt jelentett be a héten, egy történelmi program indul el ugyanis az úszásban, melynek a cívisváros is szerves része lesz: – Tesztjelleggel hétfőn elkezdődik egy ingyenes úszásoktatási program Debrecenben is – mondta. Megtudtuk tőle immáron a részleteket is. Az Úszó Nemzet Programot a kormány hívta életre, melynek célja, hogy fokozatosan minden gyermek megtanuljon úszni, vízbiztos legyen. – Debrecenben hét óvoda nagycsoportosait, és hét általános iskola első osztályosait érinti első körben az úszásoktatás. Elsőre a Debreceni Sportuszoda húszperces vonzáskörzetében található intézmények jönnek szóba, aztán haladunk majd szépen tovább – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Becsky András.

Egy kis „matematika”

A Magyar Úszó Szövetség általános alelnöke továbbá azt is elmondta, hogy december 17-ig négy helyszínen (Debrecen, Tokaj, Mór, Budapest XXII. kerülete) zajlik majd a tesztidőszak, mely a szervezők, az oktatók számára is egyfajta tanulófolyamat lesz mind módszertanilag, mind pedig logisztikailag, hiszen itt a tanítási órákon kívüli időszakban kell megoldani az úszásoktatást. – Egy gyermek három év alatt száznyolc tanítási órán fog részt venni, ami heti egy alkalmat jelent. Kilenc szintvizsgát kell tenniük majd a tanulóknak három úszásnemben – mondta el a szakvezető.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában