Visszavágna a DEAC

2021.09.26. 11:00

Jöhet az első bajnoki siker a jégkorongozóknál

Kecskeméti Áron szerint néhány hibát kell javítani ahhoz, hogy meglegyen a hazai győzelem.

Első jeges edzés a DEAC hokisainak

Fotó: Napló-archív

A DEAC jégkorongcsapata múlt héten pénteken kezdte meg szereplését az Erste Ligában, akkor a MAC HKB Újbuda vendégeként szenvedtek 3–2-es vereséget a hosszabbításban, egy pontot elhozva ezzel a fővárosból. A második találkozón is a MAC lesz az ellenfele az egyetemi alakulatnak, ezúttal viszont a Debreceni Jégcsarnokban lépnek majd jégre vasárnap 18 óra 30 perctől.

Az összecsapás előtt Kecskeméti Áron, a DEAC másod­edzője beszélt a Naplónak. – Alaposan kielemeztük a múlt heti meccset, ez alapján elmondható, hogy jól játszottunk, sok helyzetünk volt, és megadtuk magunknak az esélyt, hogy nyerjünk. Sajnos ez nem következett be, de több pozitívumot is fel lehet sorolni a lehetőségeken kívül, például a 17 éves Antek Tamás kapusteljesítményét. Emellett persze folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél jobbak legyünk, szeretnénk a hibáinkat kijavítani és reméljük, hogy ez már győzelmet eredményez majd a hétvégén – fogalmazott a szakember.

Pontatlanságok

Az egykori kapus elmondta, hogy milyen tanulságai voltak a DEAC első bajnoki mérkőzésének. – Talán az volt a legszembetűnőbb, hogy olyan helyeken veszítettük el a korongot, ahol nem megengedhető és sok problémát okoztunk ezzel magunknak. A kék vonalon elkövetett vagy a támadóharmadbeli pontatlanságnak többször az volt a következménye, hogy a MAC vezethetett ellentámadást. Ha ezekre jobban odafigyelünk majd, akkor lecsökkenthetjük az ellenfél lehetőségeinek a számát és több esélyt adunk magunknak a győzelemre – hívta fel a figyelmet.

A következő időszakban a DEAC számára beindul a jól megszokott tempó, amikor heti 2-3 mérkőzést is lejátszik a gárda. – Nem hiszem, hogy ez hátrány lenne, hiszen sokkal kellemesebb egy csapat életében, ha folyamatosan meccsek vannak és üzemi hőfokon pörög, mintha egyhetes szünetek vannak. Persze addig is igyekeztünk minden adódó percet kihasználni a felkészülésre – mondta Kecskeméti Áron.

Segítség a menhelynek

A DEAC jégkorongosai a meccsre hangolódás mellett másra is fordítottak időt a héten, a csapat meglátogatta az Add a Mancsod Civil Debreceni Állatmentőket és megsétáltatták az ottani kutyusokat. A fiúk ezzel kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy elkél a segítség a menhelyen. – A debreceni jégkorong képviselőiként nemcsak a sportágért, hanem a város közösségéért is felelősnek érezzük magunkat. Adódott ez a lehetőség, szerettünk volna segíteni és jó üzenetet közvetíteni. Boldogok vagyunk, ha bármilyen szinten meg tudtuk könnyíteni az ott dolgozók munkáját – mondta Kecskeméti Áron. A klub akciója itt nem állt meg, hiszen a vasárnapi bajnokin a szurkolóknak is lesz lehetőségük a kihelyezett gyűjtődobozokba adományokat tenni, amit a DEAC eljuttat majd a menhelynek.

Bakos Attila

Borítókép: Kecskeméti Áron (balra) és Dominik Novotny jó hangulatban készültek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában