Labdarúgás

2021.09.18. 17:31

Hajszál híján kiesett a DVSC a Magyar Kupából

Nikolics mentette meg a Debrecent a leégéstől.

Debrecen 20210821 Labdarúgás NB1 bajnoki mérkõzés DVSC ZTE Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: csapat Korhut Mihály

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Ferenczi János vezette a Veszprémi Városi Stadion gyepére a DVSC együttesét szombat délután a labdarúgó MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában. A felforgatott, ilyen összeállításban soha nem látott piros-fehér alakulat szokatlan módját választotta a támadójátéknak: a két szélen próbált többször meglépni a cívisvárosi csapat több-kevesebb sikerrel, bár inkább kevesebbel. Az NB III. Nyugati csoportjában szereplő VSL Veszprém, mely a bajnokságban eddig hét meccséből ötöt megnyert, egyszer ikszelt, és egyszer kapott ki, igazán üdítő futballal állt az NB I.-es ellenfele elé. Nem voltak megijedve, mindent egy lapra feltéve mentek előre, mint akiknek ez az egy lehetőségük van. Bár az idei évben is egyszer játszanak fordulónként egymással a mérkőző felek, így tehát nem álltak messze az igazságtól ezen gondolatukkal. A Debreceni VSC pedig mintha ettől a lelkesedéstől megijedt volna, semmi nem akart sikerülni Huszti Szabolcs legénységének. Egy félidő után 0-0 állt az eredményjelzőn.

Fújhattak egyet a Loki-szurkolók

A második félidő is a küzdelemről szólt: harcolt a DVSC az elemekkel, az ellenfelével, de leginkább önmagával. Beadások, kontrák, helyzetek, csak a gól nem jött – a 73. percig. Ekkor a veszprémiek térfelén szabadrúgáshoz jutott a debreceni csapat. A középre tekert labda egészen a kapuig szállt, a hazaiak kapusa azonban védett, de középre ütötte ki a játékszert, ahol a jobb összekötő helyéről Baráth lőtt kapura, a lecsorgó labdát (mivel a védők a helyükön voltak) pedig Nikolics bombázta be, 0-1. A Veszprém körme szakadtáig próbált kiegyenlíteni, a Loki pedig örülhetett, hogy tartani tudta a nehezen megszerzett vezetését. Mindenesetre a debreceni gárda továbbjutott, és ott van a legjobb 32 csapat között.

Palánki István

Magyar Kupa, 3. Forduló

VSL Veszprém–Debreceni VSC 0–1 (0–0).

Veszprém, Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Németh Á.

Veszprém: Bonnyai – Gulyás, Takács (Dobsa, 46.), Gálfi (Rédl, 75.), Somogyi, Kovács D., Varga (Keresztes, 46.), Nagy R. (Bakó, 80.), Vass, Krebsz, Zachán. Edző: Pető Tamás.

DVSC: Gróf – Kusnyír, Deslandes, Nikolics, Ferenczi – Baráth, Babunski (Gyönyörű, 84.) – Bévárdi, Soltész (Pintér, 46.), Sós – Ugrai (Bárány, 67.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gól: Nikolics (73.)

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/loki-veszprem-magyar-kupa-labdarugas-5655857/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában