Kosárlabda

2021.09.11. 12:51

Bronzérmet szerzett a DEAC-Tungsram

Huszonhat pontos sikert aratottak a debreceniek Nyíregyházán a másodosztályú Budapesti Honvéd ellen az I. Sitku Ernő Emléktorna bronzmérkőzésén.

Forrás: deac.hu

Mint ismert, a DEAC-Tungsram harminckilenc percen keresztül vezetett csütörtök délután az Alba Fehérvár elleni elődöntőben, de végül a kék-fehérek az utolsó minutumban megfordították az összecsapást, és bejutottak a Sitku Ernő Emléktorna fináléjába. A döntő második kiadó helyét a házigazda Hübner-Nyíregyháza BS szerezte meg a Budapesti Honvéddal szemben, így a helyosztó, pénteki napra DEAC-Honvéd, valamint Nyíregyháza-Alba párharcok alakultak ki – írja a deac.hu.

A debreceniek esélyeshez méltón kezdték a bronzmérkőzést, különösen Tóth Ádám remekelt, aki az első nyolc debreceni pontból hatot magára vállalt. Markovics szépítő triplájára hajdúsági részről Dzseletovics felelt, Valerio-Bodon ziccere után pedig máris kétszámjegyű DEAC-fórt mutatott az eredményjelző. (15-5) A fővárosiak időkérése sem akasztotta meg a Topics-csapat szekerét, a nyitónegyed végén főként a padról beszálló Ivan Aska szállította a kosarakat az egyetemi klubnak. (26-16)

A második etapban az addig pihenő Miha Lapornik is tanúbizonyságot tett vajkezéről, vezetésével gyorsan tizenötre hízott a cívisvárosi előny. (34-19) Xavier Thames és Kovács Ákos találatai ismét játékmegszakításra késztették a Honvéd vezetőedzőjét, Vladimir Lucic-ot, de a differencia ennek ellenére is tovább nőtt. Lapornik a maga csendességében mindössze hat pályán töltött perc alatt tíz egységig jutott, hogy aztán nyugodt szívvel átadhassa helyét fiatalabb társainak. Neuwirth Bencéék birtokba is vették a parkettet, melyről később 51-34-es állásnál vonultak az öltözőbe.

A fordulás után egy kisebb hullámvölgynek köszönhetően valamivel közelebb zárkóztak a piros-fehérek, azonban reális esélyük nem kínálkozott szorossá tenni a csata végkimenetelét. Dzseletovics előbb két részletben, majd egyben is szerzett három pontot, amivel újfent meglógott üldözőjétől a DEAC. (57-37) Az egyenlőtlen erőviszonyok ellenére becsülettel igyekeztek kozmetikázni az eredményen budapestiek, akiknek végül a harmadik negyedet sikerült is döntetlenre menteniük. (72-55)

A záró játékrészben érdemi változás már nem történt, főként a bizonyítani vágyó ifjak kaptak szerepet. Közülük is kiemelkedett a 2003-as születésű Kovács Ákos, aki tizenkét ponttal jelezte edzői felé, hogy lehet rá számítani a későbbiekben is. A DEAC-Tungsram tehát magabiztos győzelmével a dobogó harmadik fokán fejezte be a tornát, és készülhet a következő megmérettetésre, amely szeptember 15-én, Oroszlányban esedékes Polyák Lászlóék számára.

DEAC-Tungsram – Budapesti Honvéd SE 95-69 (26-16, 25-18, 21-21, 23-14)

DEAC: Kerpel-Fronius 4, Polyák 2, Valerio-Bodon 4, Dzseletovics 11/6, Tóth 10.

Csere: Aska 23, Kovács 12/3, Lapornik 10/6, Thames 9/6, Drenovac 7/3, Neuwirth 3/3, Balázsi-.

Vezetőedző: Milenko Topics

Honvéd: Simon K. 8, Tanoh-Dez 18, Jakab 5/3, Markovics 13/3, Stefán 7/3.

Csere: Kovács S. 13/9, Kopácsi 3/3, Tarján 2, Takács -.

Vezetőedző: Vladimir Lucic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában