Futsal

2021.09.21. 11:33

A DEAC-nál továbbra is a felsőházba jutás a cél

A Debreceni Egyetem futsalcsapata szoros meccsen kapott ki az NB I. címvédőjétől.

Forrás: Derencsényi István

A DEAC nagy csatában, színvonalas összecsapáson szenvedett 3-2-es vereséget a Haladástól hétfő este a DESOK-ban. A rangadót az NB I. címvédője kezdte jobban, hiszen Dávid Richárd már a második percben beköszönt. A folytatásban a debrecenieknél Szabó Ábel és Harmati Tamás is megvillant, így a tizenötödik percben 2-1-re módosult az eredmény. A szünet előtt Dróth Zoltán lövése a gólvonalon álló Thiagót is érintve jutott a DEAC kapujába, ezzel egalizáltak a Vas megyeiek. A második játékrész csak egy találatot tartogatott, ezt Diniz szerezte a 29. minutumban – emlékeztetett a deac.hu.

– Egy kicsit álmoskásan kezdtünk, az elején meg voltunk illetődve, ám magunkra találtunk, és megfordítottuk a meccset. Aztán jöttek olyan apróságok, amikből a Haladás fordított.

„Úgy érzem, a mérkőzés nagyobb részében meggyőzőbb teljesítményt nyújtottunk ellenfelünknél, büszke vagyok a fiúkra.”

Akadtak hibáink, amiknek a számát csökkenteni lehetne, ezen dolgozunk. Ez a produkció a mezőny többsége ellen elegendő lett volna, de egy Haladás ellen pont volt nem elég. Fontos, hogy ezen az úton kell maradnunk. Jobb eredményt akartunk elérni ezen a találkozón, de a célunk nem változott, a felsőházba szeretnénk jutni – összegzett a mérkőzés után Elek Gergő vezetőedző.

Dobi Attila teljesítményét ezúttal sem érhette kritika, ugyanis a DEAC kapusa több alkalommal is bravúros hárítást mutatott be. – Hátul hellyel-közzel megvoltunk, amikor pedig hibáztunk, próbáltuk kisegíteni egymást. A harmadik gólnál igazából semmit sem láttam a lövésből. Dróth Zoltánra külön készültünk, hiszen ő mindig veszélyes a kapura, ellene másképp kell védekezni. Teljesen partiban voltunk a szombathelyiekkel, amire emlékeim szerint az előző években nem igazán akadt példa. A végén a kapufát találtuk el, vagyis akár a pontszerzés is összejöhetett volna. Bízom benne, hogy a következő találkozón elkapjuk őket – fogalmazott a 24 éves kapus.

A DEAC a következő fordulóban az újonc Kistarcsa otthonába látogat.

A tabella állása:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában