Labdarúgás

2021.08.23. 13:58

Négy szezon után tért vissza újra Debrecenbe Virág Ákos

Az egykori utánpótlás-válogatott játékos, Virág Ákos a DEAC-ban kezdte meg a szezont.

Fotó: Virág Ákos-archív

Négyszezonnyi kitérő után újra Debrecenben kezdte meg a felkészülést a mostani idényre a 22 éves labdarúgó, aki a DEAC gárdájával nagyon jó rajtot produkált az NB III. keleti csoportjában. A több poszton bevethető játékos legutóbb a harmadik vonalban szereplő Hatvan színeiben futballozott. A Napló arról érdeklődött az egykori debreceni akadémistánál, hogyan értékeli a visszatérést. – Nagyon jó érzés újra itthon lenni, szeretem Debrecent. Itt van a családom, itt vannak a barátaim, ide köt minden, és azt gondolom, ez pluszerőt adhat a szezonra – mondta bizakodva a még mindig fiatal játékos.

Virág a tavalyi idényben végig alapembernek számított Hatvanban, azonban ő sem tudta megakadályozni a kiesést. – Sajnos nem sikerült a bennmaradás, és összességében azt mondhatom, hogy fájó szívvel hagytam ott a csapatot, hiszen egy kiváló közegtől kellett elválnom – mondta a debreceni focista, aki hozzátette, nagyon örült a DEAC megkeresésének, hiszen ezáltal szintet tudott lépni.

Fotó: Virág Ákos-archív

Új kihívás

Rengeteg érkező és távozó akadt a DEAC háza táján, ám a szakembereknek így is sikerült kialakítaniuk egy olyan közeget, amelyben számos egykori DVSC-hez kötődő futballista kapott helyet. – Azt gondolom, hogy nagyon jó társaság jött össze, hiszen a csapatnak a nagy részét már régóta ismerem, így a beilleszkedés is zökkenőmentes volt. Ez az egység lehet az, ami a szezon végén akár a dicsőségünket is eredményezheti – mondta Virág, aki hozzátette, nagy tervei vannak mind egyéni, mind csapatszinten.

Vadicska Olivér

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában