tokió 2020

2021.08.01. 06:13

Kácser Zita nagyot küzdött az elemekkel

A Debreceni Sportcentrum atlétája vasárnap hajnalban mutatkozott be az olimpián 3000 méteres akadályfutásban.

Fotó: Reuters / Kai Pfaffenbach

Kácser Zita a második előfutamban állt rajthoz, ahol a meleggel és a magas páratartalommal is hatalmasat küzdve 10 perc 43 másodperces idővel ért célba, de ez nem volt elég a továbbjutáshoz, így itt véget ért az ő szereplése Tokióban.

– Nekem sajnos nem fekszik a meleg, és mivel két hete Japánban edzőtáborozunk, ez látszik rajtam. Természetesen volt taktikám a futamra, ám ha az ember lemarad, és egyedül kell futnia, akkor elpárolog a motiváció. Ugyanakkor kijutottam az olimpiára, ez így is pályafutásom csúcsa – nyilatkozta felemás érzésekkel a Nemzeti Sportnak Zita, aki már az ötkarikás játékok előtt elárulta, hogy ez lehet élete utolsó nagy versenye, hiszen már 2019-ben is fontolgatta a visszavonulást.

A másik két magyar versenyző közül Tóth Lili Anna 9 perc 30 másodperccel ért célba, de ez sem volt elég a továbbjutáshoz, Wagner-Gyürkés Viktória pedig sérülés miatt már pénteken visszalépett a megmérettetéstől.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában