kosárlabda

2021.08.29. 21:34

Ismét hatalmas magyar siker született a 3x3-as világbajnokságon – fotókkal

A döntőre is megvolt az esélyük, de a bronzérem miatt sem szomorkodik az U18-as női csapat.

Fotó: Molnár Péter

Vasárnap ismét csodát tettek a magyar lányok, a litvánokat legyőző spanyolok vártak rájuk a döntőbe jutásért. Megmondom őszintén, mióta Debrecenben van 3x3-as kosárlabda, azóta tudósítok róla, de akkora izgalmakat még nemigen éltem át, mint ezen a magyar–spanyol összecsapáson, három perc után mindössze 1–1 pont állt az eredményjelzőn. Mondjuk valamivel kevesebb mint négy perc után már 6–5-re vezettünk, aztán az utolsó két percre mintha elfáradtak volna Szabó Zitáék, felőrölték őket a hispánok, győztek 15–11-re, a harmadik helyért szállhattunk harcba ezt követően a német hölgykoszorúval.

A 9–8-as állásig mindig csak mentek a lányok az eredmény után, ott azonban elérkezett a bronzcsata egyértelmű fordulópontja: átvettük a vezetést, onnantól pedig már nem volt megállás, ki sem engedték a magyarok a debreceni Szabó Zita vezetésével a megszerzett és jogosan féltve őrzött előnyüket. Végül hatalmas szurkolás és ováció közepette a Nagytemplom tövében megszerezte a magyar női válogatott a bronzérmet. Az U19-es nagypályás kosaras hölgyek után tehát újabb harmadik helyezéssel lett gazdagabb az országunk, és újra a cívisvárosban.

– Nekünk ez egy fergeteges eredmény, ami – tudom, hogy közhely, de tényleg nehéz ilyenkor bár mi okosat mondani – akkora boldogsággal tölt el, hogy szavakkal nem lehet kifejezni – mondta a Hajdú-bihari Naplónak Szabó Zita. A hajdúsági kosárlabdázó azt is hozzátette, hogy nagyon sokat jelen tett a számukra a szurkolók biztatása, nagyon szeretik a parádésan buzdító debreceni közönséget.

„Szinte mindenkinek egyesével hallottuk a pályán a hangját, ahogy kiabál, drukkol, fergeteges élmény volt”

– mondta a még 18. esztendejét sem betöltő világbajnoki bronzérmes 3x3-as kosaras. Majd végül elárulta, hogy egyelőre sem a közeljövőre, sem a távolabbi jövőre nem gondolnak, szeretnék kiélvezni minden pillanatát annak, hogy ők a világ harmadik legjobb 3x3-as kosárlabdázói az U18-as korosztályban. – Nagyon boldog és büszke vagyok, egy országért küzdöttünk egész múlt héten, a küzdelmünket pedig egy szépen csillogó bronz koronázza – mondta Földi Attila szövetségi kapitány lapunknak. A nőknél és a férfiaknál is az USA lett a világbajnok.

Fotó: Molnár Péter

Hamar kiestünk

A 3x3-as kosárlabda World Tour sorozatának e hétvégi debreceni állomásán a cívisvárosi gárda már a csoportkör után elbúcsúzott a küzdelmektől, a végső győzelemért UB és a Riga gárdája feszült egymásnak. Izgalmas, parázs meccs végén a szerbek győztek 21–19-re.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában