kosárlabda

2021.08.25. 21:39

Elrajtolt a férfiválogatott is a 3x3-as vébén, eddig egy vereség és egy győzelem a mérlegük

Az első csoportmeccsek után magyar szempontból megmaradt a továbbjutás esélye a lányoknál s a fiúknál is.

Fotó: Molnár Péter

A debreceni U18-as 3x3-as kosárlabda-világbajnokság szerda este elrajtolt a magyar férfiválogatottnak is. A fiúkra két mérkőzés várt, először Litvánia ellen léptek pályára, majd Mongólia legjobbjai következtek. Az első összecsapáson mintha picit túlizgulták volna a srácok a hazai pályát, nehezen estek magyar kosarak. Litvánia legjobbjai pedig csak szórták, meg szórták úgy az egypontos kosarakat, mint a kétpontosokat. Ennek köszönhetően hamar magabiztos előnyhöz jutottak a fehér mezesek. Ez a magabiztosság pedig rá is ült a játékukra, ami még inkább Ságodi Róberték hátrányára vált. A kiváló debreceni kosárlabdázó hiába vette kezébe az irányítást, a többiek védelmi hibái őt is többször hibázásra késztették. A végét is jobban bírták a litvánok, 20–15-re legyőzték a mieinket. A javításra volt még lehetőség, hiszen ezután jött a Mongólia elleni mérkőzés a magyarok számára. Ságodiék hozták a kötelezőt, 16–14-re legyőzték a mongol válogatottat, bármire van esélyünk.

Csütörtökön a csajok jönnek

– Nehéz úgy felpörögni egy világbajnokságra, hogy péntekig két meccset fogunk lejátszani összesen, miközben lesznek, akik négyet – mondta a Naplónak Földi Alexandra, a női csapat szövetségi kapitánya még mindig némileg szomorkodva amiatt, hogy a franciák kizárása után három csapat maradt a csoportunkban. – Nem szabad 3x3-ban azt a hibát elkövetni, hogy ha nincsenek a franciák, akkor a „most már minden milyen könnyű” elvet kezdjük el vallani. Alkalmazkodni kell a fennálló helyzethez, ugyanis javítási lehetőség nem sok van ebben a sportágban – vélekedett a szakember. A magyar hölgyek még kedden este 21–11-re győzték le a svájciakat, s mivel őket az észtek is megverték (17–4), így a magyarok az észtekkel egyetemben már biztosan továbbjutnak a háromfős csoportjukból. A csütörtöki magyar–észt összecsapás – mely 19 óra 55 perckor kezdődik – a csoportelsőségről dönt majd, a győztes pedig várhatóan elkerüli a torna nagy esélyesét, az Egyesült Államokat.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában