Kosárlabda

2021.08.24. 21:19

Bonyodalmak után magyar győzelem az 3x3-as vébé első napján

Elkezdődött kedden az idei nyár harmadik nemzetközi kosárlabdatornája Debrecenben.

Ezúttal U18-as világbajnokságot rendez a cívisváros mind a nőknél, mind pedig a férfiaknál. A hangulat pedig szokás szerint – ahogy az bármilyen debreceni világeseményen megszokott – már a nyitónapon a tetőfokára hágott.

Nemcsak a sportág kedvelői találhatták meg az élvezeti elemeket, hanem aki kicsit ki akart mozdulni otthonról, az is, hiszen van a Nagytemplom előtt lángos, üdítő, édesség, kávé, szóval a kosárlabda mellett is minden, ami szem-szájnak ingere.

Az egész hét lényegét azonban mégiscsak a kosárlabdázók adják, szerdán a fiúké lesz a főszerep, a magyar válogatott először 19 óra 40 perctől Litvániával mérkőzik meg, majd 20 óra 55 perctől Mongóliával játszik.

„Nem vagyunk épp egy halálcsoportban – ahogy mondani szokták –, de a játékidő rövidsége miatt ebben a sportágban tényleg bármi megtörténhet”

– mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Ságodi Róbert, a magyar válogatott kiválósága. A fiatal tehetség azt is elmondta, hogy úgy érzi, jól felkészültek, megvan a saját játékstílusuk, már csak ezt kell jól átültetniük a tétmeccsek kellős közepére.

Ságodi Róbert | Fotó: Napló-archív

– A csapat legfőbb erőssége az agresszív játék lehet, illetve az a bizonyos magyar szív a hazai közönség előtt, ami ezúttal bennünk értük is fog dobbanni – mondta Ságodi Róbert. Az ifjú titán végül azt is elmondta, hogy szerinte a minél szebb eredmény eléréséhez fontos lesz a vonalon kívüli dobások minősége.

A nők már el is kezdték

A magyar női válogatott már kedd este megkezdte szereplését a vb-n, ráadásul módosult menetrenddel, hiszen az előzetesen éremesélyesnek számító Franciaország válogatottjánál koronavírusos játékos volt, nem vehetnek részt a tornán. – Az, hogy kedden is, és csütörtökön is egy meccset játszunk, nekünk egyáltalán nem jó, félő, hogy a szombati negyeddöntőre nem lesz meg a ritmusunk – mondta el a szövetségi kapitány, Földi Attila a Naplónak. Egyelőre nem volt baj a ritmussal, magabiztos magyar kezdés, hasonló folytatás, 21-11-re legyőztük Svájcot.

Palánki István

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában