az eset még kedden történt

2021.07.08. 20:41

Rosszul lett egy sportoló a Józsa Grundon, a gyors beavatkozás mentette meg az életét

A Debreceni Sportcentrum Kft. által üzemeltetett létesítményben a SOCCA Józsa Liga III. fordulóját rendezték meg, amikor megtörtént a baj.

Fotó: debrecenisportcentrum.hu

Sajnálatos esetnek lehettek tanúi a Józsa Grundon tartózkodók kedden, tudatta honlapján a sportcentrum. Mint írják, mérkőzés közben a Józsai SZTSE egyik játékosa összeesett a kapu előtt. Csapattársai és az ellenfél (Sinter FC) sportolói azonnal érezték, hogy nagy a baj. A Józsai SZTSE elnöke, Őri Krisztián többedmagával lélekjelenlétről és talpraesettségről tett tanúbizonyságot, hiszen a nyelvét lenyelő játékoson néhány perc alatt, a sokadik próbálkozásra sikerült segíteni. A mentősök a gyors kiérkezés után kórházba szállították a játékost, aki saját lábán hagyta el a Józsa Grundot.

Őri Krisztián a debrecenisportcentrum.hu-nak elmondta, sikerült beszélnie a fiatalemberrel, aki szerencsére jobban van, és több vizsgálat után jelenleg családja körében otthon pihen. Mindemellett mindenkinek köszöni a segítséget, és nagyon hálás az egész csapatnak.

Az oldal emlékeztet: a létesítményben májusban is történt rosszullét, akkor egy futó férfi életét sikerült megmenteni a gyors beavatkozásnak, a mentésirányító hasznos tanácsainak és a defibrillátornak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában