labdarúgás

2021.07.03. 19:45

Próbajátékossal a soraiban hozta a Loki a szombati edzőmeccset

Az első felkészülési mérkőzésen a Tiszakécskét múlta felül Huszti Szabolcs együttese.

Fotó: Kovács Péter

Lejátszotta első nyári edzőmérkőzését az NB I. július végi rajtjára készülő DVSC, az ellenfél a másodosztályba frissen feljutott Tiszakécske együttese volt. A pallagi DVSC Labdarúgó Akadémián megrendezett szombat délutáni találkozón a Loki új igazolásai közül a kezdőben kapott lehetőséget a Budafokról igazolt 23 éves szerb-magyar kettős állampolgár középső védő Marko Nikolics és a Honvédtól megszerzett 20 esztendős középpályás, Soltész Dominik is. Akadt egy próbajátékos is:

Nikolics párjaként a 20 éves Yaroslav Annich igyekezett meggyőzni a szakmai stábot, hogy helye lehet a jövő DVSC-védelmében.

A Loki szurkoló számára új arc lehetett a 20 esztendős saját nevelésű középpályás Gyönyörű Gergő is. A szakmai stáb viszont nem számíthatott a kisebb betegséggel bajlódó Bárány Donát, illetve a sérült Kundrák Norbert, Pávkovics Bence és Bényei Ágoston játékára.

Már a félpályánál letámadta ellenfelét a Debrecen, de a másodosztályba frissen feljutott kécskeiek nem ijedtek meg a piros-fehérektől, próbálták birtokolni a labdát. Aztán fokozatosan kezdte átvenni az irányítást a Debrecen, előbb Gyönyörű lőtt jobbal 16 méterről alig mellé, majd a 13. percben már siker koronázta a cívisvárosi törekvéseket: egy mintaszerű Gyönyörű-Ferenczi-Ugrai összjáték után utóbbi helyezett hat méterről a kapuba, 1–0.

Támadásban maradt a Loki, Dzsudzsák forintos labdájával indult meg a bal szélen Ugrai, de a beadása kicsit magas volt Tischlernek. Pár másodperccel később majdnem hátrányba kerültek a piros-fehérek, de a tiszakécskei támadó fölé stukkolt. A hazaiak igyekeztek megbecsülni a labdát, ha lehetőség volt rá, a földön tartották a játékszert Dzsudzsákék, ha pedig elveszítették, azonnal visszatámadtak a fehér mezesek.

Soltész remek passza után megduplázhatta volna előnyét a Debrecen, ám a jobb szélen felzárkózó Gyönyörű lövését bravúrral védte a kécskei kapus. Ahogy lenni szokott, a labdarúgás „megbüntette” a kihagyott lehetőséget: Bévárdi szaladt alá egy hosszú átadásnak a 42. percben, és a bal oldalon kilépő támadó pedig egy csel után a hosszúba lőtt, 1–1.

A szünetben gyakorlatilag sort cserélt a DVSC – a kezdőcsapatból csak Annich és Baráth maradt hírmondónak –, de a felfogás nem változott, a Loki továbbra is igyekezett agresszívan letámadni ellenfelét, a labdát pedig a kulturáltan megjátszani. A DVSC többször is visszaszerezhette volna a vezetést, előbb a csereként beálló Varga József próbálkozását védte a vendégek hálóőre, aztán Poór fejelt hiába, majd Baráth lőtt jobbal mellé. Aztán két tizenegyessel eldöntötte a hajdúsági gárda, előbb Bódi, majd Sós értékesítette magabiztosan a megítélt büntetőt, így 3–1-re győzött a DVSC.

MSZ

A tények

Edzőmérkőzés

DVSC–Tiszakécske 3–1 (1–1)

Debrecen, Pallag.

DVSC első félidő: Gróf – Bévárdi, Nikolics, Annich, Ferenczi – Baráth, Dzsudzsák – Soltész, Gyönyörű, Ugrai – Tischler.

DVSC második félidő: Kosiczky – Kusnyír, Poór, Annich, Korhut – Baráth, Varga – Pintér, Bódi, Sós – Szécsi.

Gól: 1-0 Ugrai (13.), 1-1 Pál (42.), 2-1 Bódi (66., tizenegyesből), 3-1 Sós (74., tizenegyesből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában