újabb debreceni Tokióban

2021.07.03. 11:09

Már gyermekként is az olimpiáról álmodozott Koroknai Máté

Koroknai Máté 400 méter gáton fogja képviselni Magyarországot Tokióban az olimpián.

20210627 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Gyulai István Atlétikai Stadionban zajlott a 126. Atlétikai Magyar Bajnokság. képen: Koroknai Máté

Fotó: Napló-archív

A debreceni gátas, Koroknai Máté számára csütörtök este derült ki, hogy utazhat a három hét múlva kezdődő tokiói olimpiára. Az atléta elárulta, hogy már egy ideje sejtették, hogy a világranglista-helyezése alapján beférhet a mezőnybe, de korábban még nem mertek örülni. – Azt tudtuk, hogy majd szerdán fognak frissíteni a ranglistán, de előtte már számolgattam a pontokat, hogy kinek mennyi lesz ott körülöttem. Azonban az sem volt teljesen biztos, mert a nemzeti szövetségeknek lehetőségük van egy napig jelezni, ha hibát találnak, de végül is maradt az eredmény – mondta a Naplónak.

A debreceni sportcentrum atlétája már gyerekkorában is mindig nézte az olimpiát a televízióban, és álmodozott róla, hogy egyszer ott lesz. Elmondása szerint azonban először 2016-ban fogalmazódott meg benne a konkrét cél, akkor viszont egy sérülés hátráltatta annak elérésében.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában