síkfutás

2021.07.21. 14:38

K. Szabó Gabriella berobbant a nemzetközi élmezőnybe is

A DSC-Si ifjú atlétája már tudja, hogy ott a helye egy Eb-döntőben.

20210301 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Portré: K. Szabó Gabriella atléta.

Fotó: Molnár Péter

Hazaérkezett K. Szabó Gabriella a tallinni U20-as Európa-bajnokságról, ahol összességében kilencedik helyen végzett a 800 méteres síkfutásban. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája remekül kezdte a versenyt, hiszen a múlt csütörtöki selejtező első futamában hatalmas új egyéni csúccsal (2:06.87) a második helyen ért célba. Sajnos a beérkezést követően megütötte magát, így a másnapi elődöntőben a sérülése miatt nem tudta megismételni a kiváló eredményét, 2:08.99-et futva hatodik lett, futamában éppen lemaradva a döntőről.

Perényi Gabriella és K. Szabó Gábor tanítványa így is letette a névjegyét a korosztályos mezőnyben és már az augusztusi világbajnokságra készül.

– Idén az Eb-t céloztuk meg fő versenynek, mert nem tudtuk, hogy a kenyai vb meg lesz-e tartva – ismertette a Hajdú-bihari Napló megkeresésére a 18 éves sportoló. – Épp ezért kiugrási lehetőségként tekintettem a tallinni megmérettetésre, ami sikerült is, hiszen az előfutamomban áttörtem a 2:07-es határt. Pedig részben taktikából lassabban kezdtem csütörtökön, ám mivel szoros volt a verseny, és csak az első három hely jelentett biztos továbbjutást az elődöntőbe, indítottam egy hajrát. Láttam, hogy nagyon jön a szlovén lány, így a befutónál bedobtam magam a célba, és sajnos ráestem a bal kezemre. Akkor nem éreztem, hogy baj lenne – bizonyára ebben az eredmény fölötti boldogság is szerepet játszott –, de 25-30 perccel a verseny után, ahogy kiment belőlem az adrenalin, elkezdett fájni a csuklóm, és mozgatni sem igazán tudtam – számolt be az első nap eseményeiről K. Szabó Gabriella.

Fotó: Molnár Péter

A pénteki középdöntőben fájdalomcsillapítókkal és befáslizott kézzel is vállalta a futamot a debreceni reménység, akinek a bemelegítésnél minden egyes mozdulatnál beszúrt a keze, de ennek ellenére a fogát összeszorítva végigfutotta a távot.

– Meg sem fordult a fejemben, hogy nem állok oda a rajthoz – szögezte le a vágtázó. – A bemelegítésem sajnos katasztrófa volt, mert minden lépésnél fájt a kezem, a gimnasztikánál a karkörzésről például szó sem lehetett. Aztán felspannoltam magam a futamra, próbáltam kizárni mindent, és csak a futásra koncentrálni. Közel volt a döntő, sajnos azon múlott, hogy nem volt rendben a mozgásom, de még így is megelőztem a brit és a portugál lányt, akik nagy klasszisnak számítanak, már a felnőttek között is letették a névjegyüket. Nem elégedetlenkedem, hanem plusz motivációként fogom fel, hogy tudom, hogy ott van a helyem egy Eb-döntőben – mondta el K. Szabó Gabriella, akit a verseny után egy helyi kórházban megvizsgáltak, ahol megállapították szerencsére törés helyett csak megzúzódott a keze, illetve elképzelhető, hogy a szalagok szakadtak részlegesen.

Bár természetesen ez a diagnózis is bosszantó, de kevésbé zavarja a további munkában a fiatal atlétát, akinek a szeme előtt már a Nairobiban megrendezendő korosztályos világbajnokság lebeg, ám előtte jövő héten még Veszprémben is startvonalhoz áll.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában