atlétika

2021.07.06. 18:56

Gyulai István Memorial: erős mezőnyben álltak helyt a debreceni sportolók

Több versenyző is szép eredménnyel zárta a fehérvári megmérettetést.

20210627 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Gyulai István Atlétikai Stadionban zajlott a 126. Atlétikai Magyar Bajnokság. képen: Kozák Luca

Fotó: Napló-archív

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 11. alkalommal megrendezett Gyulai István Memorial versenyen idén 45 országból indultak az atléták, így alakult ki egy olyan mezőny, amelyet a szervezők „brutálisan erősnek” tituláltak.

A versenyen a Debreceni Sportcentrum több sportolója is érdekelt volt kedden délután. A székesfehérvári viadalon időrendben elsőként a frissen olimpiai kvótát szerző gerelyhajító, Szilágyi Réka lépett pályára. A 25 éves cívisvárosi atléta erős mezőnyben szerezte meg a negyedik helyet egy 57,55 méteres hajítással. Nem sokkal később Kerekes Gréta lett harmadik 13,44-es idővel a 100 méteres női gátfutás második számú futamában. Az első számúban is volt debreceni érdekeltség, Kozák Luca 12,85-tel a hetedik helyre futott be, rendkívül erős ellenfelek mellett. Végül, de nem utolsósorban egy másik – szintén olimpiai kvótát szerzett – versenyzőért izgulhattunk, Koroknai Máté 400 méteres gátfutásban indult, ahol 50,11-es idővel végül a hatodik helyen ért célba.

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában