labdarúgás

2021.07.10. 19:12

Ezúttal is 3–1-re nyert a Loki az edzőmeccsen

Sylvain Deslandes személyében újabb próbajátékost tesztelt a DVSC.

Fotó: dvsc.hu

Második felkészülési mérkőzését is lejátszotta a Telkiben edzőtáborozó Loki, az ellenfél az élvonaltól a nyáron búcsúzó BMTE együttese volt.

A mérkőzésen a szakmai stáb nem számíthatott a keresztszalag-szakadást szenvedett Kundrák Norbertre, a szeméremcsont-gyulladással bajlódó Bényei Ágostonra, a combsérülést összeszedő Bévárdi Zsomborra, valamint az Achilles-gyulladással küzdő Pávkovics Bencére. Ott volt viszont a kezdőcsapatban a napokban igazolt 27 éves észak-macedón támadó középpályást David Babunski, bár sokat nem tudhattunk meg a tudásából, mert alig volt játékban. Még egy új arcot fedezhettek fel a Loki-drukkerek: a 24 esztendős, francia-kameruni középső védő, Sylvain Deslandes igyekszik a következő időszakban meggyőzni Huszti Szabolcsékat, hogy ő a megfelelő ember a távozók pótlására.

A hőségben megrendezett találkozón az első lehetőség a budafokiak előtt adódott, de szöglet után lecsorgó labdát mellérúgták a fehér mezesek. Az ellentámadásból még nagyobb lehetőséget hagyott ki a Loki, Bárány Donát lövése már kapuson is túljutott, amikor tisztáztak a védők.

Aztán egy gyors gólváltás követően máris 1-1 volt az állás: előbb Korhut Mihály elpasszolt labdájából ívelt Kovács Dávid szépen a debreceni kapuba szinte a félpályáról, majd a középkezdés után Dzsudzsák Balázs szép indítását továbbította a kapuba a kiugró Sós Bence. Pár minutummal később Kosiczkynak kellett nagyot nyújtóznia, hogy megóvja a hajdúságiak kapuját a góltól.

Mindkét gárda igyekezett gyors lefolyású támadásokat vezetni, a budafokiak egyenrangú ellenfelei voltak a DVSC-nek. A 14. percben újabb veszélyes budafoki próbálkozás borzolta Kosiczky kedélyeit, Kusnyír fájdalmas üvöltése pedig a debreceni szakmai stábét, de szerencsére a bokájára rúgást kapó hátvéd tudta folytatni a játékot.

Dzsudzsák kétszer is megmutatta, hogy semmit nem kopott a rugótechnikája, a két rakéta között az új igazolás Babunski cselezgetett a tizenhatos sarkánál, majd Korhutnak tette ki a labdát, akinek beívelését Bárány elől fejelték ki a hátvédek.

A játékrész slusszpoénját a Lokomotív írta, Kusnyír szerzett szemfülesen labdát a saját térfelén, kiugratta Bárányt, ő önzetlenül Sóshoz passzolt aki nem hibázott, így 2–1-es debreceni vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőre gyakorlatilag ismét sort cserélt a Loki, csak Kosiczky, és az újonnan összeállt Nikolics-Baráth védőpáros maradt hírmondónak a kezdőcsapatból. Bár sokáig nagy helyzet nem alakult ki, mégis szemre a második félidei gárda játéka tűnt gördülékenyebbnek, jobban működött a letámadás, és a labda is gyorsabban folyt lábról lábra. A 68. percben aztán ennek meglett az eredménye, Bódi Ádám az ellenfél kapuja előtti labdaszerzése után Tischlerhez pattant játékszer, aki 6 méterről kilőtte a bal sarkot, 3–1

Az utolsó perceket Soltész Dominik sérülése miatt emberhátrányban fejezte be a Loki, de az eredmény már nem változott, így második edzőmeccsét is 3–1-re nyerte a Debrecen. Folytatás szerdán 16 órától a Soroksár ellen.

MSZ

A tények

Edzőmérkőzés

DVSC–Budafok 3–1 (2–1)

Telki, MLSZ-edzőközpont.

DVSC első félidő: Kosiczky – Kusnyír, Nikolics, Deslandes, Korhut – Varga, Dzsudzsák – Pintér, Babunski, Sós – Bárány.

DVSC második félidő: Kosiczky (Hrabina, 68.) – Poór, Baráth, Nikolics, Ferenczi – Gyönyörű, Bódi – Soltész, Szécsi, Ugrai – Tischler. Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Budafok: Bese – Margitics, Jagodics, Fótyik, Kotula, Nándori, Soltész I., Papp, Zuigeber, Szabó M., Kovács D. Csere: Horváth A., Szalai, Horgosi, Khiesz, Medgyes, Fekete, Micsinai, Farkas, Takács, Györe, Mervó. Edző: Boér Gábor.

Gól: 0–1 Kovács (4.), 1–1 Sós, 2–1 Sós (45+1.), 3–1 Tischler.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában