Rengeteg élménye van

2021.06.03. 19:06

Vantara-Kelemen Éva örült, hogy a szurkolók előtt búcsúzhatott el

.A pályafutását befejező csapatkapitány a Hajdú-bihari Naplónak beszélt érzéseiről.

DVSC Schaeffler - Győri ETO KC kézilabda mérkőzés 20-32

Fotó: Napló.archív

A tények kedvéért rögzítsük, hogy szerda délután 32–20-ra múlta felül a DVSC Schaefflert a Győr a Hódosban. Talán most nem is a végeredmény volt a legfontosabb, hanem az, hogy a hagyományoknak megfelelően az idény utolsó bajnokiján díjazták a szezon legjobbjait – az év serdülő játékosa Koczka Lili, az év ifjúsági játékosa Csernyánszki Liliána, míg az év felnőtt játékosa Kovács Anna lett megérdemelten –, valamint elbúcsúztatták a távozó kézilabdázókat: a pályafutásával felhagyó csapatkapitányt, Vantara-Kelemen Évát, illetve Jelena Deszpotovicsot, Bánfai Kírát és Elke Karstent.

Megélte a pillanatokat

A Hajdú-bihari Napló a Loki színeiben hét esztendőt és 211 tétmérkőzés lejátszó Vantara-Kelemen Évát kérdezte az érzéseiről. A kiváló balszélső elárulta, az összecsapás napján otthon többször is elérzékenyült, de a meccsen a játékra összpontosított, és arra, hogy megéljen minden pillanatot, amit utoljára a pályán tölthetett a csapattársaival.

– Nem szeretek búcsúzkodni, így annak örülök, hogy túl vagyok rajta – szögezte le a rutinos játékos. – A héten az edzéseken és meccs előtt is szó volt a búcsúról, előfordult, hogy a gyakorlatok közben én szóltam rá az egyik csapattársamra, hogy el ne pityeredjen, majd sírok én helyette is. A szerdai meccs elején még ültek azok a dolgok, amiket megbeszéltünk, de egy idő után a győriek megvertek minket az egy az egyes szituációkban a kapunk előtt, és támadásban is sok hibát követtünk el. A második félidő elején visszajöttünk a meccsbe – akkor mindkét gárdánál sok volt a pontatlanság –, ám ahogy ismét stabilizálta a játékát a kisalföldi együttes, onnantól újra megnőtt a különbség. Szerettük volna jobban megnehezíteni a dolgukat, sajnos ez most nem sikerült, de én azt is nagy előrelépésnek tartom, hogy egy ötszörös BL-győztes úgy érkezik hozzánk, nincs más választása, a lehető legkomolyabban kell vennie az összecsapást.

Kifújja magát

Vantara-Kelemen elmondta, rengeteg élménye van az elmúlt évekről: a szurkolók, a meccsek miliője, a Magyar Kupa-ezüst és -bronz, a hazai, illetve a nemzetközi mérkőzések.

„Sajnálom, hogy a pandémia nem lehetett az a hihetetlen hangulat a meccseinken, amihez hozzászoktam korábban, de annak nagyon örülök, hogy a szurkolók előtt búcsúzhattam. Köszönök szépen mindent, most kifújom magam, aztán egy új időszak kezdődik az életemben”

– mondta el a búcsúzó csapatkapitány, akit a lefújás után a levegőbe dobáltak a csapattársai.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában