ökölvívás

2021.06.07. 19:29

Nagy Tímeának ezúttal sem volt szerencséje a sorsolással

Salánki László szerint a bokszolónak mindenképp érdemes megpróbálni következő vb-t, mert abból új motivációt meríthet.

Nagy Tímea | Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE

Nem jutott ki az olimpiára Nagy Tímea. A kétszeres vb-bronzérmes hajdúhadházi kiválóság a franciaországi olimpiai kvalifikációs tornán múlt pénteken a legjobb nyolc közé jutásért régi ismerősével, a kétszeres világ- és Európa-bajnok orosz Zenfira Magomedalijevával csapott össze 75 kg-ban. A mérkőzésén sajnos érvényesült a papírforma és Magomedalijeva jutott a következő fordulóba. A Hajdú-bihari Napló Nagy Tímea edzőjét és férjét, Salánki Lászlót kérte meg, hogy elemezze az elmúlt időszakot.

Nagy Tímea | Fotó: Kiss Annamarie

– Nem kedvezett nekünk a sorsolás, de Timinek szinte sosincs ilyenkor szerencséje – sóhajtott a telefonba a kiváló ökölvívó szakember. – Egy kétszeres világbajnok klasszis ellen kellett megküzdenie, egy orosz versenyzőt nehéz megverni a ringben és azon kívül is. Sokat készültünk a tornára, sajnos sérülések hátráltatták a munkát, a kvalifikáció előtt is ki kellett hagynia két hetet, mert járni nem bírt, de nem fogjuk erre az eredményt, mert azt vallom, ha valaki belép a ringbe, tudja mi vár rá. Timinek a meccsen voltak jó pillanatai, de megérdemelten győzött az ellenfele. Sajnos ez elúszott, és még nem tudjuk a hogyan továbbot. Természetesen nagyon le van törve, szerdán érkezik haza, kell idő amíg kiszellőzteti a fejét, aztán megbeszéljük mibe és miért vágjunk bele – nyilatkozta Salánki, aki azt is elmondta, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia versenyzőjének kora nem jelentene akadályt a felkészülésben, hiszen több olyan női öklöző is akadt, aki ennél idősebben kvalifikált ötkarikás játékokra.

– Benne van a pakliban, hogy a következő világbajnokságot hazánk rendezheti, de ha nem is lesz így, szerintem azt a vb-t és a magyar bajnokságot egy súlycsoporttal (81 kg) feljebb megpróbáljuk. Amennyiben lesz megfelelő motiváció, Timi éremeséllyel szállhat ringbe a világbajnokságon, az ob-n pedig csúcsot döntve rekordbajnokká avanzsálhat – emelte ki Salánki.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában