jön a var

2021.06.27. 08:57

Mostantól a Loki-meccseken is számolni kell a videóbíró-rendszerrel

Az NB I.-ben már a júliusi idényrajton alkalmazzák a videobírót. Egy nap maximum 3 meccset játszhatnak az első osztályban..

Fotó: dvsc.hu

Vasárnap véget ér a magyar játékvezetők képzése, ezzel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség által előírt összes követelménynek megfelel a magyar szövetség (MLSZ), így július végén, az NB I. következő idényének rajtján elkezdődhet a videobíró-rendszer (VAR) alkalmazása. Természetesen a DVSC mérkőzésein is – írja a dvsc.hu.

Az MLSZ az MTI híre szerint az élvonal következő idényére indulási jogot szerzett sportszervezetek stadionjait infrastrukturális szempontból felülvizsgálta és a szükséges fejlesztéseket májusig minden létesítményben elvégezte.

A VAR-buszokban hárman ülnek majd, a videobíró, a videobíró-asszisztens, valamint a visszajátszás-kezelő operátor. Videobírónak összesen 16, videobíró-asszisztensnek 15 főt képeztek ki. Kiemelte, a videobíró kizárólag abban az esetben javasolhat felülvizsgálatot a mérkőzés játékvezetőjének, ha a rendelkezésére álló kameraképek számára nyilvánvaló és egyértelmű hibát mutatnak. Ezt a játékvezetői kommunikációs rendszeren keresztül jelzi a bírónak, aki a felülvizsgálat során részére bemutatott képanyag alapján jóváhagyja, vagy megváltoztatja az eredeti döntését. A VAR-rendszer bevezetésével párhuzamosan az alapvonali játékvezetők alkalmazása megszűnik az NB I.-ben.

Kiderült az is, hogy VAR-buszból jelenleg három van, így ezentúl egy nap legfeljebb három mérkőzést tudnak megrendezni a magyar élvonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában