labdarúgás

2021.06.02. 08:00

Megyei kupa: két csapat már szerdán az országos főtáblára jut

Két parázs mérkőzés következik, a Derecske először lehet főtáblás.

20201114 Derecske fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Derecske LSE - VÁMOSPÉRCS megyei lbdarúgó mérkőzés.

Fotó: Napló-archív

A megye I.-es labdarúgó bajnokság a hétvégén befejeződött, a megyei futball élet azonban még nem áll le, nem csendesedik el. Szerdán 17 órától két mérkőzést is rendeznek a megyei kupában, melyek az országos főtáblára jutásról szólnak. A Sárrétudvari–Hajdúszoboszló és a Monostorpályi–Derecske mérkőzések győztese ugyanis már be is biztosítja a helyét az országos kiírásban. A két elődöntő vesztese játssza majd a megyei kupa bronzmeccsét, melynek a győztese szintén kvalifikálja magát a főtáblára, így az talán érdekesebb mérkőzésnek bizonyul majd, mint maga a döntő, de ez még odébb van.

Fotó: Napló-archív

– Az biztos, hogy maximum két mérkőzést kell megnyerni, és ott lehetünk az országos listán – mondta a Hajdú-bihari Naplónak Szép Sándor, a Derecske edzője. – Nagyon jó csapat a Monostorpályi, a Hajdúszoboszló után ők rúgták a legtöbb gólt a bajnoki szezonban, de a támadószekciójuk mellett, a védekezésük is rendben van – fogalmazott a tréner. Szép Sándor végül arra is kitért, hogy egy kupameccs mindig más, mint a bajnoki összecsapások, mindkét félnek egy mérkőzés áll a rendelkezésére, hogy eldöntse a továbbjutás sorsát, éppen ezért ugyanannyi esély mutatkozik mindkét oldalon. A két csapat az idei szezonban már kétszer találkozott egymással, Derecskén is a hazai együttes győzött (2–0), és Monostoron is (4–1). Izgalmas csata várható tehát szerdán 17 órától Monostorpályiban.

Pikáns meccs a másik ágon is

A másik elődöntőben a nagy fölénnyel bajnoki címet szerző Hajdúszoboszló látogat a bajnokságban 2. helyen végző Sárrétudvarihoz szerdán 17 órai kezdettel. A szoboszlóiak a 2020/2021-es szezonban már kétszer is legyőzték a sárrétieket, egyszer 3–2-re, egyszer pedig 3–1-re. Loboghat a visszavágás tüze a hazaiak előtt, a vendégek pedig már az előző kupafordulóban Balmazújvárosban is hátrányból álltak fel, hiszen fontos számukra is az NB III.-as szereplés kivívása mellett a Magyar Kupában való szereplés is.

Palánki István

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/erematadoval-es-csaladi-nappal-unnepeltek-a-labdarugokat-szoboszlon-5313352/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában