Hoki

2021.06.24. 14:52

Hári Norbert jövőre is marad a DEAC jégkorongcsapatánál

A kreatív támadó a hetedik szezonját kezdi meg Debrecenben.

Forrás: deac.hu

Fotó: Derencsényi István

Hári Norbert 2014-ben igazolt először a DHK csapatához a MOL Ligába, ahol 2014-15-ben 34 találkozón 21 pontot szerzett. A következő szezonjában is sikeresen helyt állt, a legjobb MOL-szezonját azonban a 2016-17-es évben abszolválta, a 37 meccsen begyűjtött 37 pontjával. 2017 nyarán a DHK visszalépett a MOL Ligától, Norbert először Norvégiában talált csapatot, de rövidesen hazatért és az Acélbikáknál folytatta a karrierjét. Egy évvel később visszaigazolt Debrecenbe, és a DEAC játékosa lett. Azóta három szezont játszott végig az egyetemisták kötelékében és összesen 105 ponttal járult hozzá csapata sikereihez – írja a deac.hu.

Hári Norbert elmondta, barátnője nemrég egészséges kisfiúnak adott életet. – Jól érzem magamat apaként, kicsit ugyan fáradt vagyok, de az öröm minden mást felülír. Természetesen naponta elvégzem az előírt edzésadagomat, ezen kívül azonban nem sok mindenre van időm.

A jó hír mellett mesélt arról is, mit gondol az előző szezonról. – A tavalyi bajnokság végén minden játékostársam csalódott volt egy kicsit. Nem tudom pontosan megfogalmazni, mi is történhetett, de két meccses előnyről nyernünk kellett volna a Brassó ellen. Lehet, hogy a negyedik találkozó volt a vízválasztó, amikor 5-2-re elhúztunk, de azután egyre-másra kaptuk a találatokat és megtörtünk mentálisan. Tanulni kell a problémákból azért, hogy jövőre ne kövessük el ugyanazokat a hibákat. Van esélyünk a jobb teljesítményre, az Erste Ligában bármi megtörténhet. Szerintem a minimum a tavalyi eredmények megismétlése, de a döntőbe kerülés még jobb lenne, úgy a bajnokságban, mint a Magyar Kupában.

NÉVJEGY:

Hári Norbert

Született: 1995. szeptember 28., Budapest

Posztja: támadó

Testmagasság: 170 cm

Testsúly: 72 kg

Ütőfogás: jobbos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában