ökölvívás

2021.06.03. 09:03

Az olimpiai kvótáért lép ringbe Nagy Tímea

A sokszoros magyar bajnokra az orosz Zenfira Magomedalijeva vár a legjobb tizenhat között.

Nagy Tímea | Fotó: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

A magyar válogatott négy tagja – Nagy Tímea, Pribojszki Kata, Gálos Roland és Fodor Milán – még versenyben van a 2020 márciusában félbeszakadt európai olimpiai kvalifikációs tornán, amely Párizsban folytatódik az elkövetkező napokban – számolt be a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook-oldala. Az eseményen 176 ökölvívó vesz részt, közülük 16-an már kvalifikáltak, míg 61-en még kvótát szerezhetnek a francia fővárosban.

 

Nagy Tímea | Fotó: Napló-archív

Tiszta lelkiismerettel

A hajdúhadházi Nagy Tímea németországi edzőtábort követően szerepel az európai olimpiai kvalifikációs tornán, ahol a legjobb tizenhat között a kétszeres világbajnok és kétszeres kontinenselső orosz Zenfira Magomedalijeva vár rá. A két kiválóság a tavalyi a Bocskai-emlékverseny döntőjében már összecsapott egymással, akkor a hajdúsági öklöző egyhangú pontozásos vereséget szenvedett az orosztól. „A felkészülésem alatt úgy érzem, mindent megtettem, amit lehetőségem és erőm engedett. Teljesen tiszta lelkiismerettel utazom a kvalifikációs tornára. Nem lesz könnyű ellenfelem, de a ringben mindent megteszek a sikerért. Kisebb sérülések előfordultak, de mostanra minden rendben van. Várom nagyon a küzdelmeket, remélem, hogy ezúttal ki tudom hozni azt önmagamból, ami eddig nem sikerült, és olimpiai repülőjeggyel térek haza” – nyilatkozta a sokszoros magyar bajnok Nagy Tímea a párizsi elutazás előtt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában