Megmérettetés

2021.05.25. 14:08

Országos röplabdaversenyt rendeztek Hajdúböszörményben

A hazaiak a harmadik helyet szerezték meg.

Forrás: Hajdúböszörmény város hivatalos Facebook-oldala

Fotó: Horvath Tamas

Május 22-én rendezték a dr. Kotsis Attiláné U15-ös országos leány röplabda bajnokság keleti csoportjának döntő fordulóját a hajdúböszörményi Városi Sport- és Rendezvényközpontban. A döntőn a Hajdúböszörményi Torna Egylet az Egri Városi Sportiskola és a Miskolci Sportiskola csapatait fogadta – olvasható Hajdúböszörmény város hivatalos Facebook-oldalán. A hazai csapat számára a korábbi mérkőzések során szerzett tapasztalatok alapján az egriek elleni mérkőzés ígérkezett nehezebbnek. A HTE játékosai a mérkőzés nyitányaként rendkívül fókuszáltan kezdték meg az első szettet, és gyorsan 5-6 pontos előnyre tettek szert. Ezt az előnyt az első két szett során szinte mindvégig tartották, és meg is nyerték azokat. A harmadik szettet viszont Eger húzta be.

A végén azonban a magabiztos nyitásoknak, a bátor és pontos feladásoknak, valamint a játékosok koncentrációjának köszönhetően a böszörményiek nyerték a meccset 3:1-re.

A több, mint 70 perc hosszúságú, fárasztó küzdelmet az Egri Városi Sportiskola és a Miskolci Sportiskola összecsapása követte. A mérkőzés során láthatóvá vált, ez a miskolci csapat már nem az, akiket az előző fordulóban a HTE könnyedén legyőzött. Az MVSI az esélyesebbnek gondolt EVSI csapatát igen szoros és kiélezett küzdelemben ugyan, de legyőzte.

A rövid szünetet követően került sor a 2020/2021-es bajnoki évad legfontosabb mérkőzésére, amelyet a HTE – MVSI vívott egymással. A Miskolc csapata kihasználva az előző nyertes játszmájukból eredő lendületet igen dinamikusan kezdett, és az első szett kemény, fárasztó és kiegyenlített küzdelméből végül ők jöttek ki győztesen. A második szettben pontról pontra küzdöttek a HTE röplabdázói, és meg is nyerték azt. A következő két szettben azonban a miskolciak minden erejüket bevetették, és sikeresen használták ki a böszörményiek fáradtságból eredő hibáit, így megnyerték a mérkőzést.

A bajnokság döntő fordulói során kialakult körbeverést követően követően Suba István és Radasovszki Gábor játékvezetők megállapították, hogy a nyertes szettek arányát figyelembe véve a HTE U15-ös leány röplabda csapata harmadik lett, a második helyet az egriek, az elsőt pedig a miskolciak csapata szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában